Je baby 0-1 jaar

Een nieuw gezondheidsboek voor baby's

Een nieuw gezondheidsboek voor baby's


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds april 2018 is er een nieuwe versie van het gezondheidsboek beschikbaar voor ouders. Dit kostbare document, een echt gezondheidspaspoort dat uw kind tot 16 jaar volgt, bevat alle informatie over zijn ontwikkeling en zijn gezondheid. We inventariseren het nieuws.

De nieuwe versie van het gezondheidsboek 2018

Klik op de afbeelding om de PDF van het 2018-notebook te bekijken

Het ministerie van Solidariteit en Gezondheid heeft het nieuwe model van het gezondheidsdossier van het kind gepubliceerd dat vanaf 1 april 2018 wordt uitgegeven. Dit kostbare paspoort voor de gezondheid van geboorte tot volwassenheid, opgericht in 1939, is sinds 2006 niet veranderd.

De nieuwigheden van 2018:

  • De nieuwe versie bevat de 11 verplichte vaccinaties sinds het begin van het jaar (van 3 verplichte vaccins, het gaat over naar 11 om vóór 2 jaar te maken)
  • De groeicurven (lengte en gewicht) zijn beter aangepast aan nieuwe maten kinderen. Ze werden opgewaardeerd door Inserm en houden ook rekening met geslacht op alle leeftijden, wat voorheen niet het geval was.
  • De nieuwe versie biedt ook veel tips voor ouders: stel het kind jonger dan 3 jaar niet bloot aan schermen (tv, computer, tablet, smartphone ...), verbied een koptelefoon, plaats het bed van zijn baby in de kamer ouders minstens 6 maanden om het risico op plotselinge dood te verminderen, gebruik een wieg zonder ledikant, flessen gegarandeerd zonder bisfenol A (BPA) en indien mogelijk in glas, preventief advies om het syndroom van baby geschud, verminder het gebruik van reinigingsproducten ten gunste van "ééncomponentproducten (alcoholazijn, zwarte zeep, enz.) met een gematigde dosis" ...
  • Meer info over het nieuwe gezondheidsboek

Waar het gezondheidsboek te krijgen?

  • Je kunt het krijgen van moederschap, in het stadhuis op het moment van de geboorteaangifte of in een centrum van PMI (bescherming van moeders en kinderen). Het is gratis. In geval van verlies kunt u contact opnemen met de PMI om er nog een te krijgen.

Wat bevat het?

  • Informatie over de ontwikkeling van uw kleintje sinds de geboorte: zijn gewicht, zijn lengte, zijn schedelomtrek, de data van zijn verschillende aanwinsten (toen hij ging zitten, zijn eerste stappen, taal, gebit). Dankzij hem kan de kinderarts of arts de groeicurven (lengte en gewicht) reconstrueren, essentieel om de fysieke ontwikkeling van uw kind te volgen.
  • Het noteert ook de omstandigheden van uw zwangerschap en bevalling, de belangrijkste ziekten, allergieën, chirurgische ingrepen, familiegeschiedenis ... Belangrijk, het is een echte medische database voor gezondheidswerkers die uw kind zullen zien tot hij 16 jaar oud was.
  • Het gezondheidsboek bevat ook twee gecertificeerde pagina's die zijn gewijd aan de vaccinaties van uw kind. Ze hebben de waarde van vaccinatiecertificaat. U kunt ze kopiëren voor presentatie tijdens medische bezoeken of op het moment van registratie van uw baby in de gemeenschap of op school.
  • Praktisch vindt u ook informatie en advies over het dagelijkse leven van uw peuter, zijn dieet, slaap, gezondheid, veiligheid ...

Welke vertrouwelijkheid?

  • Het gebruik van dit boek is voorbehouden aan gezondheidswerkers die uw kind zullen ontmoeten. Weet dat het niet kan worden geraadpleegd zonder uw toestemming. De ingevoerde gegevens vallen onder medisch geheim en strikt vertrouwelijk. Als u het aan een derde moet toevertrouwen, denk er dan aan om het in een gesloten envelop te doen door "geheime medische" te schrijven.