Nieuws

Een nieuwe behandeling voor angioom?

Een nieuwe behandeling voor angioom?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Infant angioma is een goedaardige laesie bestaande uit een compacte cluster van bloedvaten. Om het te behandelen, moet binnenkort een nieuwe behandeling beschikbaar zijn. Professor Vincent Couloigner, otorhinolaryngoloog in het Necker-Kinderziekenhuis van Parijs, vertelt ons meer. (Nieuws van 10/03/10)

Wat is angioom?

  • Infant angioma (of onvolgroeid capillair hemangioom) is een goedaardige laesie die bestaat uit een compacte cluster van kleine, prolifererende bloedvaten. Het angioom begint met een kleine witte of rode vlek en evolueert naar een zwelling die lijkt op een aardbei of framboos.

Een nieuwe behandeling om angioom te behandelen

Hoge hoop rust op een bètablokker (een medicijn dat in de cardiologie wordt gebruikt om de bloed- en zuurstofstroom naar het hart te verminderen of te blokkeren). Dit is Propranolol, een behandeling die traditioneel wordt gebruikt bij zuigelingen bij cardiovasculaire indicaties.

  • Zijn spectaculaire efficiëntie werd onlangs getoond door een medisch team uit Bordeaux. De werking ervan zou de bloedstroom in het angioom verminderen. Propranolol wordt via de mond ingenomen en heeft weinig bijwerkingen: sommige slaapstoornissen, een bloeddrukdaling zonder gevolgen.
  • Enige voorwaarde om de behandeling te starten : vooraf een elektrocardiogram hebben gemaakt. De afname van het volume van het angioom en de verandering van zijn kleur gaan van een paar uur tot een paar dagen. Een min of meer volledige regressie treedt op in twee tot drie maanden.
  • Het wordt echter aanbevolen om de behandeling voort te zetten tot het einde van de veronderstelde groei van het angioom, dat wil zeggen 1 jaar, met een snelheid van twee per dag. Er zijn al enkele honderden kinderen ter wereld met succes behandeld. Uiteindelijk zou Propranolol de gouden standaardbehandeling voor peuters moeten worden.

Geïnterviewd door Maryse Damiens.

Zijn gezondheid baart je zorgen? Deel uw ervaringen en vragen met andere ouders op onzeGezondheidsforum.


Video: PlexR behandeling voor verwijdering pigmentvlekken (Oktober 2022).