Nieuws

Een adjuvans vaccin voor wie?

Een adjuvans vaccin voor wie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel de vaccinatiecampagne over influenza A over enkele weken van start gaat, blijven er twijfels bestaan ​​over de effecten van het vaccin met adjuvans bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. (Nieuws van 21/09/09)

Wat is een adjuvans?

  • Een adjuvans is een product in een vaccin sterk stimulerende immuniteit en bevordering van de productie van antilichamen.

Waarom worden adjuvansvaccins niet aanbevolen voor jonge kinderen?

  • "Adjuvante vaccins kunnen problemen veroorzaken wanneer toegepast op een volwassen immuunsysteem, "zei Daniel Floret, voorzitter van de Technische Commissie voor immunisaties. Op dit moment, vanwege het ontbreken van concrete gegevens over de effecten van vaccin tegen influenza A met adjuvans bij kinderen, specialisten aarzelen om ze in de jongste te gebruiken.

En bij zwangere vrouwen?

  • "Op dit moment hebben we geen precieze gegevens de effecten van het adjuvansvaccin op zwangere vrouwen, maar er worden altijd voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot dit segment van de bevolking omdat zwangere vrouwen immuno-depressief zijn en daarom kwetsbaarder zijn ", legt Daniel Floret uit.
  • Een voorzorgsbeginsel bevestigd door Roselyne Bachelot, Minister van Volksgezondheid: "Tot de verificatieprocedures zijn voltooid, zullen we zwangere vrouwen of immuno-depressieve mensen niet-geadjuvante vaccins aanbieden."

Stéphanie Letellier

Vind al ons nieuws over griep A.


Video: Vaccins : à quoi servent les adjuvants ? (Oktober 2022).