Zwangerschap

Uterus: een druk leven

Uterus: een druk leven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Klein maar zo meegaand, deze spier is de baarmoeder is een flexibiliteit en energie ongebruikelijk om je baby te huisvesten en helpt ook om geboren te worden op de dag J. Zoom op deze spier op het kruispunt van het leven .

Voor de zwangerschap: het is "regel"

  • Sinds de puberteit bereidt de baarmoeder zich elke maand voor op de mogelijkheid van zwangerschap. In het midden van de cyclus, na ovulatie, activeren oestrogeen en progesteron de ontwikkeling van het voeringmembraan: het endometrium. de bloedvaten vermenigvuldigen ... Dit membraan is klaar om een ​​potentiële gastheer te verwelkomen en te 'voeden'. Maar als al deze voorbereidingen nutteloos waren, op de 28e dag, komt het slijmvlies los en wordt het verdreven ... dit zijn de regels.

Tijdens de zwangerschap: hij is één met zijn gastheer

1e kwartaal:

  • 7 dagen na de bevruchting wordt het ei geïmplanteerd in de baarmoederslijmvlies. Een kleverige substantie, het cervicale slijm, wordt gevormd in de baarmoederhals, een soort kleine hermetische dop om elk risico op infectie te elimineren (het blijft op zijn plaats tot de bevalling). In tegenstelling tot de baarmoederhals zal het lichaam van de baarmoeder veel veranderingen ondergaan: van vorm veranderen (driehoekig, het wordt ovaal), maar ook consistentie (het wordt zacht) en vooral volume!

2e kwartaal

  • Uit de zwangerschap weegt de baarmoeder maximaal 50 g en is ongeveer 5 x 6 (bij 8) cm. Dankzij progesteron, dat de elasticiteit en de toon van zijn vezels verhoogt, verhoogt het zijn metingen terwijl het "groeit" met je baby. Het is het tweede kwartaal dat het groeipercentage maximaal is. van 10x13 cm aan het einde van de 3e maand, gaat het naar 15x25 cm aan het einde van de 6e. Op de lange termijn meet hij ongeveer 22x33 cm. Wat zijn gewicht betreft, hij heeft een goede kilo bereikt.

3e kwartaal

  • Door het volume te vergroten en geleidelijk in de buik te stijgen, dringt de baarmoeder door naar zijn buren (longen, darmen, blaas ...). Vandaar problemen met kortademigheid, constipatie en frequente aandrang om te urineren. Soms trekt het een paar seconden samen en ontspant het. Deze weeën, normaal, brengen je baby geleidelijk in de 8e maand naar beneden (95% van de gevallen). Een positie waarmee hij zijn ledematen in het bovenste deel van de baarmoeder kan installeren, waar hij nog een kleine plek heeft om te bewegen.

1 2


Video: Bekkenbodem Wat is een verzakking (Oktober 2022).