Je baby 0-1 jaar

Uvestol D: de suspensie

Uvestol D: de suspensie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na het overlijden van een 10-dagen oude baby eind december 2016 na het innemen van Uvestol D, kondigde Marisol Touraine de opschorting van de marketing van dit product aan.

Uvestol D, voorzichtigheid prevaleert

 • Op 21 december 2016 stierf een 10-jarig kind thuis aan een hartstilstand na de toediening van Uvestol D, een veel voorkomend vitamine D-suppletieproduct De Agence du médicament (ANSM) een onderzoek gestart. "Er zijn onderzoeken aan de gang om de exacte doodsoorzaken te bepalen en of het waarschijnlijk ten laste van Uvestol D komt." Marisol Touraine, minister van Volksgezondheid, kondigde op 4 januari 2017 de opschorting van marketing aan van dit product. In afwachting van de resultaten van het onderzoek worden ouders gevraagd te stoppen met het gebruik van dit medicijn.

Wat is Uvestol D?

 • Het is een oraal medicijn dat vitamine D bevat. Het wordt voorgeschreven aan kinderen vanaf de geboorte en tot 5 jaar om botfracturen en rachitis te voorkomen. Het wordt ook voorgeschreven voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

In kwestie, de wijze van toediening per pipet

 • Voor veel specialisten en het tijdschrift Prescrire is het probleem met dit product de pipetinjectie in de keel bij kinderen die nog niet volwassen zijn in hun reflexen. Tientallen gevallen van vagaal ongemak (de introductie van het medicijn in de mond, soms te snel, leidt tot een kort bewustzijnsverlies, een daling van de bloeddruk en een vertraging van de hartslag) en valse wegen (de vloeistof leent de luchtwegen) in plaats van het verkrijgen van de slokdarm) worden elk jaar opgesomd. Sinds 2006 is dit medicijn ook onderworpen aan verbeterd toezicht door het Franse Geneesmiddelenbureau (ANSM).

Vitamine D blijft essentieel

 • De verschillende kinderartsen die na deze dood in de media zijn tussengekomen, wilden ouders geruststellen: vitamine D vormt als zodanig geen probleem. Integendeel, het is essentieel om te vechten tegen rachitis en het risico op fracturen, omdat het werkt op de fixatie van calcium in het bot.
 • Gevraagd door Le Figaro, Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling pediatrische voeding en gastro-enterologie in het Trousseau Hospital, herinnert eraan dat "het risico van een verkeerde route aanwezig is bij een gegeven productpipet, of zelfs bij een Als de gevallen met Uvestol talrijker lijken, is het alleen omdat het een product is dat elke dag aan heel veel kinderen wordt gegeven. "

Welke alternatieven voor Uvestol?

 • Er zijn andere manieren om vitamine D aan je kind te geven, zoals druppels. Ouders kunnen daarom bij hun kinderarts een alternatief voor Uvestol D aanvragen. Er is een groen informatienummer ingesteld: 0800 636 636.

Meer informatie op de website van het ministerie van Volksgezondheid

 


Video: Cum se înlocuiesc arc de suspensie din față la FORD FOCUS 2 TUTORIAL. AUTODOC (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Brannen

  Ik denk dat je de fout toelaat. We zullen dit onderzoeken.

 2. Dunley

  Ik heb er nog steeds niets van gehoord

 3. Scaffeld

  ahahahahhh dit is cool .. wonderbaar

 4. Ichiro

  Dit briljante idee is zojuist gegraveerd

 5. Jakson

  Bravo, a wonderful idea and time frameSchrijf een bericht