Uw kind 5-11 jaar

Skivakantie: voorzichtig op de piste!

Skivakantie: voorzichtig op de piste!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vertrek je binnenkort om te skiën? Om te voorkomen dat een ongeluk je vakantie in de bergen verpest, herinnert het ministerie van Sport de regels van voorzichtigheid aan respect op de hellingen.

1) Controleer het weer

  • Voordat je het poeder in gaat, ontdek de weersvoorspelling in het resort. Stel uw vertrek uit als u twijfelt of als het zicht slecht lijkt. Bekijk ook de openings- en sluitingsborden voor de hellingen en liften. Indien nodig kunnen skiliften, instructeurs en gidsen uw vragen beantwoorden.

2) Eet goed, essentieel!

  • Meer dan ooit ontbijt is essentieel voordat u de dag op ski's doorbrengt. Met de kou en de inspanning consumeren u en uw kinderen meer calorieën. Vergeet niet om in een rugzak een paar mueslirepen of gedroogd fruit mee te nemen in het geval van hunkeren naar, en niet te vergeten een fles water om te hydrateren.

3) Warm op voor vertrek

  • De berg is sport! Zonder opwarmen zou je jezelf kunnen verwonden en je verblijf verpesten. Voordat je vertrekt, moet je wat strekken om je klaar te maken.

4) Onderhoud uw apparatuur

  • Afstelling van het bevestigingsmiddel is essentieel, maak het punt voordat u vertrekt en vraag advies aan een specialist als u het niet alleen kunt doen. Zo beperkt u het risico van een verstuikte knie in geval van een val ... Denk er ook over om de sneeuw tussen je schoenen en je ski's.

5) Een helm voor kinderen, essentieel!

  • In geval van val of schok, de helm voorkomt dat uw kind hoofdletsel oploopt. Als u uw apparatuur huurt, wordt u normaal gesproken aangeboden. Zo niet, vraag er dan om. Een goede helm moet worden aangepast: deze moet op zijn plaats blijven wanneer uw kind zijn / haar hoofd beweegt en mag het zicht of het gehoor niet belemmeren. Vraag uw kind het te proberen voordat u het gaat huren of kopen.

1 2


Video: Wintersporters opgelet: lawinegevaar door warm weer in skigebieden - RTL NIEUWS (September 2022).