Je baby 0-1 jaar

Koude golf: kijk uit voor de kleintjes!

Koude golf: kijk uit voor de kleintjes!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het geval van een koudegolf worden zuigelingen bijzonder blootgesteld omdat hun temperatuurregelsysteem nog steeds onrijp is. Het directoraat-generaal Gezondheid herinnert aan de belangrijkste maatregelen die moeten worden genomen om deze te beschermen.

Wat zijn de risico's voor peuters?

  • Negatieve temperaturen, ijzige wind, sneeuw ... zoveel weerrisico's die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van pasgeborenen en baby's. Hun vermogen om zich aan te passen aan temperatuurveranderingen is niet zo effectief als dat van een kind of een volwassene om tegen de kou te vechten. Bovendien verricht het zeer jonge kind geen fysieke activiteit waardoor het kan opwarmen en kan het niet uitdrukken dat het koud is.
  • De kou vernauwt de bloedvaten. Hierdoor worden ledemaatuiteinden minder goed geïrrigeerd. Handen en voeten worden blootgesteld aan bevriezing als ze slecht worden beschermd. Koud kan ook leiden tot de ontwikkeling van bronchopulmonale infecties. Het is daarom belangrijk om dubbel waakzaam te zijn. Vermijd het nemen van uw baby tijdens perioden van extreme kou, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Moet je uitgaan? Bescherm het goed

  • Als u nog steeds naar buiten moet met uw baby, plaats deze dan niet in een draagzak, die de onderste ledematen kan comprimeren en bevriezing kan veroorzaken. Het is het beste als je peuter in de armen, kinderwagen of wandelwagen wordt gedragen, zodat hij regelmatig kan bewegen om op te warmen.
  • Zorg ervoor dat hij warm gekleed is en beschermd tegen de wind, vooral tijdens het slapen, vermenigvuldig de dikten in plaats van slechts één zeer dik kledingstuk te gebruiken. Vergeet wanten of petten niet, want de kop is een deel van het lichaam waardoor tot 30% warmteverlies kan optreden.
  • In geval van vervoer met de auto bij zeer koud weer, moet u het risico plannen dat u wordt geblokkeerd door slecht weer met uw baby: plan warme kleding, dekens en wisselgeld voor uw kind. Als u geen borstvoeding geeft, neem dan warme dranken in voldoende hoeveelheden (babyflessen in isotherme bescherming) en ten minste één maaltijd als het een gevarieerd dieet heeft.

Je blijft thuis: enkele instructies

Koolmonoxide (CO) is een zeer giftig gas. Het wordt geproduceerd tijdens slechte verbranding van hout, kolen, brandstof, gas, propaan ... gebruikt voor verwarming of warmwaterproductie.

  • Zorg voor goede ventilatie en verwarming die voor gebruik elke winter moet worden onderhouden en gecontroleerd. Bel indien nodig een professional om de juiste werking te verifiëren.
  • Oververhit houtkachels of ketels niet vanwege het risico op brand en koolmonoxidevergiftiging.
  • Om de noodzakelijke luchtuitwisseling in uw huis te garanderen, blokkeer de ventilatieopeningen niet en ventileer uw huis niet dagelijks, zelfs als de temperaturen erg laag zijn.

Om het tegen de kou te beschermen: het advies van onze specialist.

 


Video: WAT DRINK IK IN DEZE HITTE?? JUMBO #BOODSCHAPPENSHOPLOG (September 2022).