Zwangerschap

Waterpokken, let op!

Waterpokken, let op!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kinderziekte, waterpokken is om te kijken of het tijdens de zwangerschap wordt gevangen. Het risico van besmetting is zeldzaam, maar de gevolgen voor u en uw baby kunnen ernstig zijn.

Waterpokken: een zeldzame ziekte tijdens de zwangerschap

 • Op volwassen leeftijd is 95% van de bevolking geïmmuniseerd omdat ze in de kindertijd al waterpokken hebben opgelopen. De kans is groot dat je immuun bent.
 • Als u dat niet bent, vermijd dan kinderen met deze ziekte en kinderdagverblijven. Als u in contact bent geweest met een kind met waterpokken, of als u niet meer weet of u waterpokken heeft gevangen, raadpleeg dan uw arts. Een antilichaamtest door eenvoudige bloedtest zal bepalen of u immuun bent of niet.
 • Goed om te weten: zwanger, je kunt niet worden gevaccineerd tegen waterpokken.

Wat zijn de risico's voor u en uw baby?

 • Waterpokken kunnen longcomplicaties bij de toekomstige moeder veroorzaken, of zelfs het optreden van longontsteking, wat kan leiden tot zuurstofgebrek voor de toekomstige baby. Het grootste gevaar van deze ziekte is dat u het virus VZV (varicella zoster-virus), dat waterpokken veroorzaakt, overbrengt op uw toekomstige baby. Het is aan het begin en einde van de zwangerschap dat dit het gevaarlijkst is.
 • Gecontracteerd tussen de 8e en 24e week van amenorroe (6e tot 22e week van de zwangerschap), kan de zogenaamde aangeboren waterpokken leiden tot misvormingen, neurologische of oftalmische laesies, huidafwijkingen, spierontwikkelingsproblemen en intra-groeiachterstand. -utérin.
 • Binnen 3 weken voor de geboorte of na de bevalling kan neonatale waterpokken longproblemen, meningitis, encefalitis of uitslag bij baby's veroorzaken. Uw pasgeborene krijgt een injectie met Varicella Zoster Immune Globulin (VZIG), die de waterpokkenantilichamen bevat, om het risico op ernstig letsel te verminderen.
 • Gecontracteerd tussen deze twee periodes, heeft waterpokken geen gevolgen voor de baby.

Zwangere waterpokken: welke behandeling?

 • Als u waterpokken krijgt tijdens uw zwangerschap, kan uw arts antivirale middelen voorschrijven, afhankelijk van het stadium van uw zwangerschap.
 • Het vereist regelmatige monitoring van uw longen en uw baby via echografie.
 • Een vruchtwaterpunctie kan worden uitgevoerd om het risico op besmetting van de moeder en foetus te evalueren.

Karine AnceletOpmerkingen:

 1. Iphitus

  The blog is just super, I recommend it to everyone I know!

 2. Eston

  Ik ben je erg dankbaar. Enorm bedankt.

 3. Nicolas

  Laten we het over dit onderwerp hebben.

 4. Tumuro

  Bravo, is gewoon een uitstekende zin :)

 5. Arakasa

  Goed antwoord

 6. Helmer

  Misschien ben ik het eens met je zin

 7. Lovell

  Ik bedoel, je laat de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht