Zwangerschap

Spataderen ... beter om te voorkomen

Spataderen ... beter om te voorkomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verstoorde hormonale secretie, het gewicht van de baby, verzwakte aderen ... zwangerschap bevordert circulatieproblemen en spataderen kunnen op uw benen verschijnen, vooral in het derde trimester.

Spataderen, wat is het?

 • Aderen die niet meer goed werken. De aderen brengen zuurstofarm bloed terug naar het hart, tot 7.000 liter per dag, stromend in een veneus systeem van ongeveer 14 kilometer. In elke ader bevinden zich 2 tot 3 centimeter uit elkaar kleine veneuze kleppen: dubbele deuren die slechts in één richting openen. Ze zorgen ervoor dat het bloed alleen naar boven stroomt.

Hoe wordt een ader spatader?

 • Als de weefsels van de aderwand verzachtenaderen hebben onvoldoende ondersteuning van buitenaf. Ze verwijden zich, waarna de kleppen niet goed sluiten: het bloed stijgt niet meer, maar het refluxt en de ader blijft verwijden. Op de lange termijn wordt het kronkelig, bochtig en gezwollen. Het is een varix.

Wat herkennen we spataderen?

 • Meestal zijn ze zichtbaar. Maar soms bevinden ze zich in het been. Vaak verschijnen ze eerst bij de enkel. Als je niet in je schoenen past, kan dit een teken zijn ... Andere kenmerken: nachtkrampen of vermoeide benenszwaar of gezwollen, warm bij palpatie, waardoor u het gevoel krijgt van tintelingen of tintelingen.

Waarom veroorzaakt zwangerschap spataderen?

 • Met het gewicht van uw baby neemt de druk in de aderen toede groei van de baarmoeder voorkomt irrigatie van de aderen in de lies, en in het algemeen moet meer bloed in het lichaam worden gepompt.
 • Ten slotte, als progesteron de ontspanning van weefsels voor levering vergemakkelijkt, verwijdt het de aderen, vandaar het verschijnen van spataderen. Weet dat erfelijkheid ook een rol kan spelen.

1 2


Video: 'Legxercise' - Oefeningen voor je voeten en benen (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Kei

  Het portaal is gewoon geweldig, er zouden er meer zijn!

 2. Daktilar

  Maak fouten. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.

 3. Izaan

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), ik vind het echt leuk.Schrijf een bericht