Zwangerschap

Virussen en bacteriën: hoe baby te beschermen

Virussen en bacteriën: hoe baby te beschermen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Escherichia coli, streptococcus B, Listeria monocytogenes, herpes, cytomegalovirus, rubella, waterpokken ... ziektekiemen veroorzaken meestal milde infecties tenzij je een mooie ronde buik hebt! In dit geval is nauwlettend toezicht op uw toekomstige baby op zijn plaats.

Zwangerschap is geen ziekte. Je bent gewoon een beetje fragieler en een repository van een kostbaar bezit. Laat deze waakzaamheid tijdens deze negen maanden niet los. Let op jezelf: de aanwezigheid van een rode plaque, een zere keel en vooral de minste temperatuurstijging zijn tekenen om niet te verwaarlozen!

BACTERIËN BESCHERMEN

Escherichia coli

 • Wat veroorzaakt het? Bij de moeder veroorzaakt deze kiem meestal urineweginfecties. Ze kunnen "laag" en niet ernstig (cystitis) of "hoog" zijn, vergezeld van hoge koorts en urinepijnen (pyelonefritis). In de toekomstige baby is dezelfde bacterie verantwoordelijk voor ernstige infecties of zelfs voortijdige bevalling.
 • Info +: Omdat deze kiem een ​​speciale affiniteit heeft met het genitale gebied, denk aan urineren en drinken na elke geslachtsgemeenschap om uw blaas te "wassen".
 • Wat is de behandeling? Zoals alle bacteriën is Escherichia coli gevoelig voor antibiotica, vooral penicilline.
 • Hoe zit het met preventie? Het gaat door goede hygiëne: naar het toilet, veeg altijd heen en weer en was je handen daarna goed. Drink veel en verlicht jezelf vaak!

Streptococcus B

 • Wat veroorzaakt het? Meestal is een infectie met deze kiem synoniem voor tonsillitis, urinaire of vaginale infecties zonder zwaartekracht. Maar als streptokokken B de placenta helaas kruisen, kan dit een miskraam, vroeggeboorte of, op het moment van levering, de baby ernstig besmetten.
 • Wat is de behandeling? De screening van de kiem gebeurt door vaginale bemonstering tijdens je zwangerschap. Maar zelfs als het resultaat positief is, wordt u niet altijd onmiddellijk behandeld. Alleen tijdens de bevalling krijgt u een intraveneuze behandeling met antibiotica (penicilline) om elk risico op ernstige infecties van uw baby te voorkomen.
 • Hoe zit het met preventie? Wedden op een onberispelijke hygiëne.
 • Info +: weet dat veel vrouwen gezonde dragers van deze bacterie zijn.

1 2 3 4 5Opmerkingen:

 1. Raynard

  Dit idee zou trouwens zijn geweest

 2. Araramar

  ik weet hoe het moet...Schrijf een bericht