Je baby 0-1 jaar

Virussen of bacteriën, wie zijn de daders?

Virussen of bacteriën, wie zijn de daders?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verkoudheid, bronchiolitis, griep, gastro-enteritis ... al deze ziekten worden veroorzaakt door virussen. Maar waarom praat uw arts soms over bacteriële superinfectie? Het punt.

 • De ziekten die de winter van uw kind onderbreken - van verkoudheid tot bronchiolitis, griep of gastro-enteritis - hebben één ding gemeen. Ken je hem Het bevat vijf letters: V.I.R.U.S. De overgrote meerderheid van de winterziekten wordt veroorzaakt door allerlei virussen die dit seizoen circuleren omdat ze de voorkeur geven aan koud boven warm.
 • Maar dan, waarom uw arts praat hij ooit met je over bacteriële superinfectie? Omdat een ziekte die aanvankelijk viraal was, ingewikkeld kan worden, is het zelfs vrij gebruikelijk. Het mechanisme is eenvoudig: een virus wordt geïntroduceerd in de luchtwegen van uw peuter en veroorzaakt ontsteking van de slijmvliezen; als een bacterie op dit moment passeert, nestelt deze zich heel gemakkelijk in deze slijmvliezen die al verzwakt zijn en zich niet kunnen verdedigen. Het is niet voor niets dat een gezegde, goed bekend in de geneeskunde, zegt dat ontsteking het bed van infectie is!

Kleine geografie van ziekten

 • In tegenstelling tot wat men zou denken, is er niet echt een specifiek virus voor elke ziekte. Hetzelfde virus kan twee kinderen verschillende ziekten geven: het hangt allemaal af van waar het zich gaat nestelen, in de neusholte, van de vegetaties, de amandelen of de bronchiën. In feite zijn al deze gebieden geografisch zeer dichtbij, we kunnen zelfs zeggen dat het een enkel slijmvlies is van het voorste deel van de neusholte tot de terminale bronchiën. Dat is waarom je peuter gemakkelijk van de ene pathologie naar de andere kan gaan, een neushoorn en otitis aan elkaar ketenend!

Isabelle GravillonOpmerkingen:

 1. Tushura

  Mee eens, de nuttige zin

 2. Halim

  Schitterende zin en op tijd

 3. Zulusho

  Ontspan!

 4. Daizahn

  Ik denk dat je zal helpen om de juiste beslissing te vinden. Wees niet bedroefd.Schrijf een bericht