Je baby 0-1 jaar

Gezicht, lippen en handen: baby anti-koude remedies

Gezicht, lippen en handen: baby anti-koude remedies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De huid van je peuter is kwetsbaar en houdt niet van de kou die hem aantast en droogt. Hoe het te beschermen tegen irritatie, scheuren en andere winterzweren? Het advies van Nadine Pomarède, dermatoloog.

Bescherm je gezicht door te hydrateren

 • Je peuter heeft een gezichtshuid die zo droog is dat rode, ruwe plekken (korstjes) op haar wangen kunnen ontstaan. De grote baas is verkouden. Het beschadigt de vetachtige stoffen op het huidoppervlak die verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van verdamping van het water. Zonder deze beschermende barrière wordt de huid poreus en ontsnapt er water!

Wat te doen

 • Om het verschijnen van littekens te voorkomen of te genezen, is het noodzakelijk om de vetfilm op het huidoppervlak te reconstitueren. Hoe? Door je gezicht meerdere keren per dag te hydrateren met een vettige crème. Vraag uw apotheker om advies.
 • Gebruik voor gezichtshygiëne een surgras-gel, zonder zeep.

Nee tegen schrale lippen

 • De lippen, zeer breekbaar, worden beschermd door een ultradunne lipidefilm. Daarom zijn ze zo gevoelig voor de kou. Om nog maar te zwijgen over de neiging van jonge kinderen om hun lippen te likken om het gevoel van beklemming te verminderen. Fenomeen dat kan leiden tot schrale lippen en hun randen.

Wat te doen

 • Ook hier een unieke behandeling: hydratatie en vetinname. Dankzij een lipstick die meerdere keren per dag wordt aangebracht. En dankzij een crème die op de periferie wordt verspreid.
 • Pas op voor zure voedingsmiddelen om te voorkomen totdat de huid is genezen.

1 2Opmerkingen:

 1. Shaktihn

  Bravo, wat een zin ..., de uitstekende gedachte

 2. Mareo

  Ik ben het met je eens, bedankt voor de hulp in deze vraag. Zoals altijd is alle ingenieus eenvoudig.

 3. Kazrar

  Je weet nu zelden wie er over dit onderwerp schrijft, het is erg prettig om te lezen, ik zou je aanraden om meer foto's toe te voegen!

 4. Kajikasa

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - het is erg druk. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 5. Voodootaur

  Volgens mijn, iemands brief - alexia :)Schrijf een bericht