Je baby 0-1 jaar

Visie op baby: hij ziet me hoe?

Visie op baby: hij ziet me hoe?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het gezichtsvermogen van zuigelingen is bij benadering. Maar zelfs als uw peuter in een bepaalde vervaging leeft, is hij al in staat tot prachtige visuele uitvoeringen.

Natuurlijk brengt je pasgeborene tijdens zijn eerste levensdagen het grootste deel van zijn tijd door met slapen. Maar stel je niet voor dat hij niets ziet op de zeldzame momenten dat hij zijn ogen opent: hij ziet slecht, maar hij ziet!

Een visie niet volledig ontwikkeld

Bij de geboorte is het visuele systeem van je baby verre van volwassen.

 • De lichtgevoelige cellen van zijn ogen zijn nog niet dicht genoeg. Vooral de kegels, gespecialiseerd in het zien van kleuren en fijne details, ontbreken.
 • De glasachtige humor, een gelatineuze substantie tussen de kristallijne lens en het netvlies, is nog niet volledig doorschijnend.
 • Omdat de oogzenuw nog niet bedekt is met myeline, is de overdracht van visuele informatie naar hersengebieden imperfect.
 • De lens is nog steeds stijf, waardoor het oog niet meegaat.
 • Geleidelijk, in de maanden na de geboorte, zal de rijping van zijn oog en zijn visuele zenuwstelsel een sterke boost ondergaan. Na 4 maanden zijn de visuele vermogens van een peuter veel dichter bij die van een volwassene dan die van de pasgeborene. Geduld dan, kleine mol zal snel een echte lynx worden! en rond 6-7 jaar zal zijn visie definitief worden vastgesteld.

Hij ziet precies hoe?

 • Je baby ziet wazig, dichtbij en ver weg.
 • Hij neemt de details slecht waar, omdat zijn gezichtsscherpte zestig keer lager is dan die van een volwassene.
 • Als hij gevoelig is voor kleuren, houden alle zijn aandacht niet vast: hij lijkt de voorkeur te geven aan groen, blauw en rood boven zwart en geel. Het is alsof hij oogkleppen draagt ​​waardoor hij niet aan de zijkanten kan zien.
 • Aan de andere kant vangt het perfect de bewegingen en wordt het zeer aangetrokken door wat beweegt, net als zijn mobiel.

En ik, ziet hij mij?

Zijn ruwe visie verhindert zijn dapperheid niet.

 • Menselijke gezichten, dat is waar hij het liefst over nadenkt. Twee ogen, een neus, een mond, hij heeft niet meer nodig. Maar in de juiste volgorde! Onderzoekers presenteerden aan baby's gezichtspatronen waarbij de ogen de plaats van de neus en de mond bezetten die van de ogen. Dat beviel hen helemaal niet: ze gaven absoluut de voorkeur aan de normale gezichten!
 • Je pasgeborene is net zo effectief als het gaat om het herkennen van je moeder. Het is tevergeefs om andere vrouwen te introduceren die op hem lijken en de moedergeur maskeren, hij slaagt erin hem te identificeren. Hoe doet hij het als hij de details van zijn gezicht slecht waarneemt? Het lijkt zich te concentreren op de contouren van het hoofd en de scheidingslijn tussen de huid en het haar. Slim, toch?

1 2


Video: Sondevoeding en MIC-KEY button CC (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Majar

  Uw idee is prachtig

 2. Valentine

  Relevant. Vertel me alsjeblieft - waar kan ik meer informatie over dit onderwerp vinden?

 3. Alan

  Het was ook bij mij. Laten we deze kwestie bespreken. Hier of op PM.

 4. Crogher

  Bravo, wat zijn de juiste woorden ... geweldige gedachte

 5. Othman

  Het relevante standpunt, nieuwsgierig.

 6. Athangelos

  Inderdaad, en hoe ik er nog niet eerder over had gedachtSchrijf een bericht