Zwangerschap

Visie in utero: het is al uw oog

Visie in utero: het is al uw oog


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In utero is het zicht het minst ontwikkelde zintuig van je toekomstige baby ... wat niet belet dat hij gevoelig is voor licht. Uitleg.

 • Slechts drie weken intra-uterien leven, niet groter dan een rijstkorrel, begint uw toekomstige baby zijn visuele systeem te schetsen.
 • Na 6 weken maakt de optische zenuw zijn weg om de "primitieve" hersenen met het netvlies te verbinden. De elementen van het oog, de iris (die de diameter van de pupil wijzigt en de hoeveelheid licht moduleert die het oog binnenkomt), de kristallijne lens (transparante lens, die de ontwikkeling van het netvlies mogelijk maakt waarop 'ingeschreven afbeelding') en het hoornvlies (dat het licht op het netvlies richt) vormen zich onder de dekking van gesloten oogleden, die het pas rond de twintigste week in de baarmoeder opent.
 • Vanaf de vijfde maand van de zwangerschap worden praktisch alle 'componenten' van de ogen gevormd. Het blijft voor hen om volume te winnen en de verbindingen te verfijnen die hen verbinden met de hersenen.
 • Deze verbindingen zullen pas rond de 7e maand van het intra-uteriene leven bestaan. Visie is het laatste gevoel om te rijpen. In de baarmoedergrot is het panorama goed gereduceerd!
 • Zonnebaad je? Je baby neemt diffuus licht waar door de buikwand en het vruchtwater. Hij ziet zijn handen, zijn voeten en zijn navelstreng ... Als tijdens een vruchtwateronderzoek een licht in zijn kleine cockpit activeert, versnelt zijn hartslag, waaruit blijkt dat zijn visuele systeem goed is verbonden!

Marie Auffret-Pericone, met medewerking van François Vital-Durand, onderzoeker bij het National Institute of Health and Medical Research.


Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Leodegrance

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM.

 2. Torrence

  Goed gedaan, je idee is briljant

 3. Dakree

  Ik geloof dat je een fout maakt. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we zullen het bespreken.

 4. Mikak

  Incredible sentence, I like it :)

 5. Linford

  Pardon daarvoor interfereer ik ... bij mij een vergelijkbare situatie. Ik nodig uit voor discussie. Schrijf hier of in PM.Schrijf een bericht