Je kind 3-5 jaar

Vitamine D: moet het worden aangevuld?

Vitamine D: moet het worden aangevuld?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onmisbaar voor groei, omdat het helpt om calcium op botten te fixeren, wordt vitamine D niet in voldoende hoeveelheden door het lichaam geproduceerd. Supplementen zijn soms nodig ... en, natuurlijk, goede eetgewoonten.

Wat is de rol van vitamine D?

  • Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van calcium door het lichaam en de fixatie ervan op de botten. Het is het vitamine "antirachitisme" bij uitstek, dat deelneemt aan de normale ontwikkeling van het kader. Als zodanig is het essentieel voor opgroeiende kinderen.
  • Het speelt ook een belangrijke rol in veel andere biologische fenomenen, zoals celdifferentiatie en immuniteit.

Waar kunnen we vitamine D vinden?

  • Vitamine D is aanwezig in visoliewaaronder kabeljauwlever, haring, zalm en sardines, en in mindere mate, in granen, eieren en levers van dieren. Melk bevat ook een kleine hoeveelheid. Op dit moment zijn sommige kindervoeding en veel voorkomende voedingsmiddelen, waaronder verse melkproducten (melk en kleine Zwitserse), verrijkt met vitamine D. Anderzijds is er vrijwel geen vitamine D in de voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong.
  • De meeste vitamine D wordt geleverd door de huid, wie maakt het als het mooi weer is. Zonnestraling werkt op de cellen van de opperhuid en veroorzaakt een opeenvolging van chemische reacties. Deze zijn de oorzaak van de productie van vitamine D.

1 2 3


Video: Corticosteroiden verlies ambulantie - Duchenne Parent Project Nederland (September 2022).