Je baby 0-1 jaar

Vitamine K, waarom?

Vitamine K, waarom?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u uw baby borstvoeding geeft, zal de arts vitamine K aan uw baby voorschrijven. Waarom een ​​dergelijke aanvulling? Waarom wordt het niet gegeven aan baby's die flesvoeding krijgen? Uitleg.

  • Als je je baby borstvoeding geeft, verbruik je geen tabak of alcohol en zorg je ervoor dat je dieet zo evenwichtig mogelijk is. Je eet ook terwijl je je onthoudt van het consumeren van excitanten zoals thee of koffie ... Is je melk dan niet het perfecte voedsel? Waarom zou u uw baby met vitamine K aanvullen?
  • Wees gerust, je melk heeft alles wat je nodig hebt om je behoeften tot 6 maanden te dekken. Maar om een ​​risico op hemorragische ziekte te voorkomen, weliswaar zeldzaam maar met dramatische gevolgen, geven artsen er de voorkeur aan om baby's vanaf de geboorte systematisch aan te vullen met vitamine K voor de duur van exclusieve borstvoeding.
  • Dit recept is niet van toepassing in gevallen van kunstmatige borstvoeding, omdat de vitamine K-suppletie tussen de basismanier bij de samenstelling van infantiele preparaten. Als hij een mogelijk tekort vermoedt, kan uw arts daar ook beslissen, om elk risico op rachitis te voorkomen, om uw peuter vitamine D aan te vullen.

Frédérique Odasso

Al onze artikelen Borstvoeding.


Video: Vitamine K2 (September 2022).