Uw kind 1-3 jaar

Vitaminen: het gezondheidseffect op uw bord

Vitaminen: het gezondheidseffect op uw bord


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van 0 tot 3 jaar oud heeft uw kind vooral vitamines nodig om zichzelf te beschermen en zich in goede gezondheid te ontwikkelen. Welke? Hoe? Waarom? De antwoorden van Dr. Jean-Michel Lecerf, hoofd van de voedingsafdeling van het Pasteur Instituut van Lille.

Wat zijn vitamines?

  • In totaal zijn er 13 vitamines, 4 genoemd liposoluble (A, D, E en K), dat wil zeggen getransporteerd door vetten (behalve de K aanwezig in planten). De andere - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 en C - zijn in water oplosbare vitamines, dat wil zeggen oplosbaar in water. Ze zijn vooral aanwezig in voedingsmiddelen die water, fruit en groenten bevatten, maar ook vlees, granen, eieren, peulvruchten, vis, brood, lever en vleeswaren.
  • Vitaminen zijn organische moleculen noodzakelijk voor het metabolisme van de mens. Ons lichaam is niet in staat om ze te synthetiseren, of niet genoeg, ze moeten regelmatig en in voldoende hoeveelheden worden gemaakt door voedsel. Een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet is de enige garantie voor een goede inname van vitamines.

Welke vitamines hebben kinderen nodig?

  • Kinderen moeten deze 13 vitamines consumeren. Ze zijn cruciaal voor je peuter om te groeien en fit te zijn. Vitamine A is essentieel voor haar gezichtsvermogen en beschermt haar huid. B-vitamines dragen onder andere bij aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel, de productie van rode bloedcellen en de productie van energie. Vitamine C versterkt zijn immuunsysteem, laat de opname van ijzer toe en geeft het toon. Tot slot beschermt vitamine E uw hart, verfraait uw huid en regenereert vitamine C.
  • Al deze vitamines zitten in je melk, zuigelingenvoeding en later in het bord van je kind.

1 2 3


Video: Vitaminesupplementen: goed of slecht voor onze gezondheid? (Oktober 2022).