Je kind 3-5 jaar

Snel, een zandkasteel!

Snel, een zandkasteel!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe werkt een zandkasteel? Wat zijn de goede verhoudingen om het vol te houden? Wist je dat wetenschappers naar zandkastelen van kinderen hebben gekeken en hebben ontdekt welke geweldige constructies deze kinderen bouwden?

De ingrediënten van het "recept" van het zandkasteel

 • Wanneer uw kind een zandkasteel begint te bouwen, zal hij eerst zoeken naar zeewater om het zand te bevochtigen. Maar niet teveel ... net genoeg zodat de zandkorrels aan elkaar plakken. Hij realiseert zich vervolgens een soort boetseerklei die kan worden gevormd.
 • Waarom is het kasteel sterker met zeewater? Simpelweg omdat, terwijl het water verdampt, het zout wordt verdicht en het "cement" van het gebouw vormt.
 • Volgens het tijdschrift Nature is hier de ideale compositie om een ​​zandkasteel te maken: acht volumes zand voor een hoeveelheid water. In het geval u uw kind wilt imiteren!

Het besef, een kunst

 • Volgende stap, uw bouwer overweegt het natte zand in een emmer en valt het om. Hop! Hier is de solide basis van een toren.
 • Aandacht voor de operatie "verpakking", zeer delicaat omdat het bestaat uit het zoveel mogelijk brengen van de korrels. Dus je moet niet stampen. Tik zachtjes. Een grote klap en alles kan instorten ... Een te lage druk en het zand kon niet uit zijn vorm komen.
 • Kijk hoe uw kind het goede gebaar alleen heeft begrepen!

De laatste hand

 • Je kunstenaar is niet klaar omdat hij de muren heeft gemonteerd, torens heeft toegevoegd en de muren heeft geconsolideerd. Nee, het mist het decor!
 • Bewonder zijn esthetische gevoel: een schelp hier, een mossel daar en enkele veren van vogels hersteld op het zand: wat een meesterwerk!

Safia Amor

Om ook te lezen: Waarom houdt hij ervan met het zand te rotzooien?Opmerkingen:

 1. Nazuru

  Ik vind dit een heel interessant onderwerp. Laten we met je praten in de PM.

 2. Lisandro

  Je moet zeggen dat je het mis hebt.

 3. Carrado

  Sorry voor het bemoeien met ... maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Schrijf naar PM.

 4. Brookson

  ik vond alles leuk

 5. Gut

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - er is geen vrije tijd. Maar ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk.

 6. Zulugrel

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht