Galleries

Lang leve de Braziliaanse namen!

Lang leve de Braziliaanse namen!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Waarom geen Braziliaanse babynaam? Van Bossa Nova-maker Joao Gilberto tot zanger Gilberto Gil tot voetballer Ronaldo of styliste Cristina Cordula ... Zonnige ideeën voor je baby.

Karine Ancelet

Topnamen

Koninklijke namen

Verboden namen in de wereld

Lees ook: de beste kinderwagens

AL ONZE THEMA'S NAMEN >>

Lang leve de Braziliaanse namen! (24 foto's)

Thiago

Thiago

Verkleinwoord van Santiago, Portugese vorm van Jacques. Dit is de naam van een Braziliaanse acteur, Thiago Lacerda, en ook die van voetballer Thiago Silva.

Sint Jakobus, een discipel van Christus en broer van Johannes de Evangelist, werd gemarteld en ter dood gebracht door Herodes Agrippa.

Zijn verjaardag: 25 juli.

Marcia

Marcia

Afgeleid van Mark, komt deze vrouwelijke naam van de Griekse "markitos" die verwijst naar de god van de Romeinse oorlog Mars. Dit is de naam van de Braziliaanse zangeres Marcia Freire.

Zijn verjaardag: 25 april.

Felipe

Felipe

Afgeleid van Philippe, van de Griekse "philos", vriend en "nijlpaarden", paard. Het is echter in een Formule 1 dat de Braziliaanse Felipe Massa bekend werd. Hij is een van de grootste racers.

St. Philip was een van de twaalf apostelen van Christus. Hij evangeliseerde Scythia voordat hij als martelaar viel.

Zijn verjaardag: 3 mei.

Flavia

Flavia

Variant van Flavie, de naam Flavia komt van het Latijnse "flavus" resulterend in "gele of blonde kleur". Beroemde Flavia in Brazilië? De zangeres Flavia Coelho, de actrice Flavia Allesandra of de top Flavia de Oliveira.

Zijn feest: 7 mei.

Ronaldo

Ronaldo

Ronalds Portugese vorm, Gaelic 'ragin', advies en 'vald', kracht. Een naam die als een handschoen gaat naar voetballer Ronaldo Luis Nazario de Lima, beter bekend als "Ronaldo"!

Zijn verjaardag: 17 september.

Cristina

Cristina

Afgeleid van Christine, van het Latijnse "christianus", partizaan van Christus. Een naam vol charme, omdat het die is van de beroemde styliste en het voormalige Braziliaanse model Cristina Cordula, tegenwoordig gastheer op Teva en M6.

Sainte Christine, bekend als Christine l'Admettable, was een twaalfde-eeuwse Belgische non wiens missie het was om vissers met God te verzoenen, wat ze deed door wonderen te vermenigvuldigen.

Zijn verjaardag: 24 juli.

Joao

Joao

Portugese vorm van John, wat betekent dat God genade maakt in het Hebreeuws, Joao is een veel voorkomende mannelijke voornaam in Brazilië. Twee beroemde voorbeelden: Joao Baptisita de Oliveira Figueiredo die president was van Brazilië van 1979 tot 1985, en Joao Gilberto, maker van bossa nova, geboren in 1931.

Zijn verjaardag: 24 juni.

Pedro

Pedro

Van de Griekse "petros" is de rots een afgeleide van onze steen. Pedro Alavares Cabral, Portugese navigator, was de eerste Europeaan die op 22 april 1500 in Brazilië aankwam.

Talloze heiligen en beroemdheden hebben deze naam gedragen, maar we onthouden het verhaal van deze visser van Galilea, Simon, hernoemd tot Petrus door Jezus: "Jij bent Petrus en op deze rots zal ik mijn kerk bouwen" ... Tot de dood van Christus werd hij de eerste bisschop van Rome waar hij gekruisigd stierf onder Nero.

Zijn verjaardag: 29 juni.

Jachthaven

Jachthaven

Van de Latijnse marinus, wat "marine" betekent, is deze naam de internationale verbuiging van Marine. Een beroemde jachthaven in Brazilië? Politieke vrouw en milieuactivist Marina Silva.

Zijn verjaardag: 20 juli.

Shut

Shut

Voornaam van de Braziliaanse actrice Tais Araujo, het is een afgeleide van Thais, Grieks thais, "lint".

Zijn verjaardag: 8 oktober.

Nelson

Nelson

Afkomstig van Iers Gaelic "niall" wat de held betekent en Engels "his", de zoon, hier is de zoon van de kampioen. Het is een naam die we in Brazilië vinden. Voor het bewijs is het dat van de beroemde autoracer Nelson Piquet of springer Nelson Pessoa.

Een katholieke priester, St. Nelson weigerde trouw te zweren aan de Anglicaanse kerk en werd in 1578 onthoofd.

Zijn verjaardag: 3 februari.

Camila

Camila

Camila is de Portugese variant van "Camille", voornaam van het Latijnse Camilius dat "dienaar van het altaar" betekent. Dit is de naam van het beroemde Braziliaanse model Camila Alves.

Zijn verjaardag: 14 juli.

Davi

Davi

Portugese vorm van David, van het Hebreeuwse "daoud", geliefde, schat. Een beroemdheid Davi Kopenawa, woordvoerder van de Indiase gemeenschap en het Amazonewoud.

David is de naam van de koning van Israël die de gigantische Filistijnse Goliath met zijn katapult doodde.

Zijn verjaardag: 29 december.

Luciana

Luciana

Afgeleid van Lucie, Latijn "lux, lucis", licht. Een etymologie die perfect past bij de beroemde actrice, Braziliaanse danseres en choreografe Luciana Brites.

Saint Lucia was een christelijke maagd martelaar in het begin van de vierde eeuw. De etymologie van zijn naam en de datum van zijn feest, die vóór de hervorming van de kalender in 1582 samenviel met de winterzonnewende, maakten het een soort heilig licht.

Zijn verjaardag: 13 december.

Alberto

Alberto

Afgeleid van Albert, het Duitse "adal", nobel en "berht", briljant. De Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont was een briljante geest en ontwierp het eerste luchtschip.

Zijn verjaardag: 15 november.

Ana

Ana

Afgeleid van Anne, van het Hebreeuwse "hannah", genade. Goed gezien voor de Braziliaanse Ana Paula Arosio, beroemd supermodel en Braziliaanse actrice.

Moeder van de Maagd Maria in de evangeliën. Sainte Anne is bij ons de patrones van Bretagne.

Zijn verjaardag: 26 juli.

Handboek

Handboek

Verkleinwoord van Emmanuel, van het Hebreeuwse "Immanuel", God is met ons. Het was onder deze naam dat de profeet Jesaja de Messias wees die geboren zou worden. Manuel Deodoro da Fonseca riep in 1889 de Republiek van de Verenigde Staten van Brazilië uit. Hij was de eerste president in 1891. Het is ook de naam van een beroemde Braziliaanse dichter en schrijver, Manuel Bandera, die stierf in 1968.

Sint Manuel, Spaanse priester, richtte een werk op voor het ontwaken van religieuze roepingen.

Zijn verjaardag: 25 januari.

Gustavo

Gustavo

Afgeleid van Gustave, de Scandinavische "götstaf", wat de steun van de goden betekent. Gustavo Kuerten, een beroemde Braziliaanse tennisser, won Roland Garros.

Zijn feest: 7 oktober ter nagedachtenis aan St. Gustave, abt Berrichon van de zesde eeuw.

Floriano

Floriano

Afgeleid van Florian, van het Latijnse "florius", bloem, verwijst deze naam naar de Romeinse godin Flora, moeder van de lente. Floriano Vieira Peixoto was president van Brazilië van 1891 tot 1894.

Saint Florian was een religieus die veel christenen hielp tijdens de anti-christelijke vervolging door keizer Diocletianus.

Zijn verjaardag: 4 mei.

Isabela

Isabela

Portugese vorm van Isabella, zelf afgeleid van Elizabeth, van het Hebreeuwse "elischeba", God is mijn eed. Isabela do Brasil, keizerlijke prinses van Brazilië en driemaal regent, schafte de slavernij af in 1888.

Gezegend Isabella, de zuster van St. Louis, was een non die voor de armen zorgde.

Zijn verjaardag: 22 februari.

Augusto

Augusto

Portugese vorm van onze Augustus, van het Latijnse "augustus", heilige, majestueuze, eerbiedwaardige, die het respect oplegt. Augusto Fragoso was rond 1930 een van de leiders van de Braziliaanse junta.

Zijn patroonheilige is Auguste Chapdelaine, een priester van de buitenlandse missies, die in 1851 naar China werd gestuurd en daar het martelaarschap ervoer.

Zijn verjaardag: 29 februari, dus om de vier jaar!

Dilma

Dilma

Portugese naam, Dilma is een variant van Delma, van het Germaanse "adelhelm", wat nobele bescherming betekent. Dilma Roussef, gekozen in 2011, is de voormalige president van Brazilië.

Zijn verjaardag: 14 juni of 13 december.

Claudio

Claudio

Portugese vorm van Claudius, Latijnse Claudius, naam van een illustere Romeinse familie. Illustere ook, Claudio Caçapa, beroemde Braziliaanse verdediger, of Claudio Edinger, fotograaf gespecialiseerd in documentaire.

Saint Claude La Colombière was de leermeester van de kinderen van Colbert en stierf in 1682.

Zijn verjaardag: 15 februari.

Paulo

Paulo

Afgeleid van Paul, van het Latijnse "paulus", klein. Onder de bekende Brazilianen zijn Paulo Coelho, beroemde romanschrijver van de Alchemist, of Paulo Roberto Falcao, voormalig voetballer en coach van Brazilië.

Veel heiligen droegen de naam van Paulus, waaronder St. Paulus, een van de apostelen van Christus. Van Joodse afkomst (zijn naam was Saul in het Hebreeuws), wijdde hij zich aan evangelisatie na het zien van Christus.

Zijn verjaardag: 29 juni.

Ontdekken:


Video: HERKEN DE HAZELWORM Anguis fragilis (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Kigajind

  Ik bevestig. En ik kwam dit tegen. Laten we deze kwestie bespreken.

 2. Neleus

  Ik weet niets van de anderen, maar ik vond het leuk.

 3. Tulrajas

  Hierin is en is iets een uitstekend idee. Ik bewaar hem.

 4. Dailmaran

  Fascinerend. Ik zou ook graag de mening van experts over deze kwestie horen.Schrijf een bericht