Welzijn

Leven zonder plastic, lijkt het je mogelijk?

Leven zonder plastic, lijkt het je mogelijk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de natuur, op het strand, op de bodem van de oceaan ... De vervuiling door plastic afval blijft toenemen. Met eenvoudige gebaren kan iedereen een rol spelen bij het verhelpen ervan.

1) Nooit zonder mijn boodschappentas!

 • Sinds 2016 zijn plastic zakjes voor eenmalig gebruik bij de kassa verboden en sinds 2017 gebruiken handelaren ze ook voor fruit en groenten, kaas, vlees en vis. Wereldwijd blijven de cijfers echter hoofden draaien: volgens een recent VN-rapport worden er elk jaar 5000 miljard plastic zakken gebruikt! Maar hun impact op de planeet en biodiversiteit is dramatisch.
 • De oplossing voor alledaags winkelen: stoffen tassen, tas, mand, rugzak ... En om niet overrompeld te raken, schuif een herbruikbare tas onder in uw tas, voor het geval dat.

2) Koop in bulk

 • Om de verpakking te beperken, is niets de aankopen waard in bulk, op de markt, uiteraard, maar ook in de supermarkt. Voor groenten en fruit is het vrij eenvoudig, zolang je maar ontsnapt aan de oververpakkingen voor avocado's of aardappelen. Voor droog fruit en granen bieden gespecialiseerde biologische banners het al lang aan, geïmiteerd door steeds meer supermarkten. Noten, linzen, pistachenoten ... Je vindt veel producten die je gewoon in potten thuis moet bewaren. Als bonus bespaar je geld omdat je alleen de hoeveelheid koopt die je wilt, zonder het risico van verspilling.

3) Tandenborstel, wij recyclen!

 • Het merk Bioseptyl biedt modellen van milieuvriendelijke tandenborstels, gemaakt in Frankrijk. Wanneer je het draagt, stuur je het terug voor recycling met de voorgestempelde envelop. Het Edith-model gaat nog verder: u vervangt de versleten kop alleen door een schroefsysteem. Beschikbaar in vier kleuren. 9,90 €. Een andere oplossing: een bamboetandenborstel.

4) Geen rietje, alsjeblieft!

 • Vanaf 1 januari 2020 zijn plastic bekers, bestek en borden verboden. Maar niet de rietjes die maar al te vaak in ons fruitsap worden gevonden ... en in de natuur. Volgens de vereniging Bas les pailles, die campagne voert voor hun verbod, behoren de rietjes tot de tien meest verzamelde afval aan de Franse kust. Geef in het café aan dat u dit niet wilt wanneer u bestelt. Vinden uw kinderen thuis het leuk? Er zijn modellen in bamboe, roestvrij staal of zetmeel.

5) En de flessen water?

 • Elk jaar verbruikt Frankrijk 9,3 miljard liter flessenwater, maar slechts de helft wordt gerecycled. U wilt graag gaan, maar de smaak van water in de stad zit u dwars? Er zijn filters om direct op de kraan te zetten. Chloor je voor schut zetten? Laat het water rusten in de karaf, het zal op natuurlijke wijze verdampen.
 • Filterkaraffen zijn een andere oplossing, op voorwaarde dat u zich aan de gebruiksvoorwaarden houdt.

6) Herbruikbare kalebassen voor de snack

 • Houden uw kinderen van kleine compotes om het te proeven? In plaats van deze wegwerpporties te kopen, zijn er herbruikbare waterflessen om te vullen met zelfgemaakte compote. Praktisch, eco en beter!

7) Om verder te gaan: Yoghurtmaker, kan met water ...

 • Wil je meer doen? Investeer in een yoghurtmaker om je consumptie van yoghurtpotten te verminderen, geef de voorkeur aan eieren in kartonnen dozen en op kantoor, laat de plastic bekers over aan de koffiemachine ten gunste van een geïsoleerde mok of mok.

Stéphanie Letellier voor onze tijd


Video: Een leven zonder plastic afval: Jessie kan het écht iedereen aanraden (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Mitch

  Noteworthy, it's the precious phrase

 2. Carroll

  Je vergist je. Laten we bespreken.

 3. Holter

  Wacker, het lijkt me een uitstekend idee

 4. Zolozragore

  Ik kan niet met je oneens zijn.

 5. Murry

  Bedankt voor het kiezen van informatie.Schrijf een bericht