Uw kind 5-11 jaar

Fiets: het dragen van de helm verplicht!

Fiets: het dragen van de helm verplicht!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds 22 maart 2017 is de fietshelm verplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar, bestuurders of passagiers. Een goede manier om hoofdletsel te beschermen in geval van een val.

Waarom een ​​fietshelm op?

  • Bij een val beschermt de helm tegen traumatisch hersenletsel en hersenbeschadiging door schokken te verminderen: het absorbeert de kracht van de botsing door het over het gehele oppervlak te verspreiden.

Hoe kiezen?

  • De helm moet de CE-markering + norm NF EN 1078 dragen en een riem onder de kin hebben
  • Koop het met je kind, want hoe meer hij het leuk vindt, hoe meer hij het zal dragen. Hij moet het proberen en je zult controleren of het aan zijn maat is aangepast: hij mag niet bewegen als hij eenmaal is gezet (om te weten moet hij de helm bevestigen en zijn hoofd schudden). Sommige modellen worden verkocht met een schuimkit om de helm geleidelijk aan het hoofd aan te passen.

En draag het goed?

  • Om effectief te zijn, moet de helm op het hoofd worden bevestigd en gedragen, en niet naar voren of naar achteren leunend. Om het voorhoofd, de rand van de helm, te beschermen, moeten deze twee vingers boven de oogleden zijn. Het moet worden bevestigd, strakke riemen (de V-riemen net onder de oren) en de ruimte van een vinger tussen kin en kin.

Een boete in geval van het niet dragen van een helm

  • De boete in geval van niet-naleving van deze verplichting bedraagt ​​90 euro voor de volwassene die een kind op de fiets draagt ​​of vergezelt.

En in geval van een ongeluk?

  • Zelfs minimaal en zelfs als de helm er intact uitziet, het is beter om het te veranderen omdat het beschermende materiaal binnenin niet langer effectief is.

Wanneer de kleine wielen van zijn fiets verwijderen? Ons advies.

 


Video: 'Een fietshelm moet verplicht worden' (Oktober 2022).