Je baby 0-1 jaar

Braken baby: zoek de oorzaak

Braken baby: zoek de oorzaak


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of gastro-oesofageale reflux, allergie, oorinfecties of andere kinderziekten: het braken van uw peuter heeft altijd betekenis. Het advies van onze specialist, Dr. Lyonel Rossant, kinderarts.

Het probleem

  • Je kind braakt vaak. Niet alleen kleine regurgitaties, maar echt braken waarbij hij alles afwijst wat hij tijdens zijn maaltijd heeft opgenomen. Je maakt je zorgen. Wat verbergen deze spijsverteringsproblemen? Geval per geval oplossing.

Hij heeft gastro-oesofageale reflux

  • Bij sommige baby's is de klep tussen de maag en de slokdarm niet waterdicht. Als gevolg hiervan kan de inhoud van de maag op elk moment stijgen. Afhankelijk van het belang van het "lek" en de sterkte van de maagcontracties, kan uw peuter last hebben van echt braken in jets.
  • In het algemeen geneest gastro-oesofageale reflux spontaan rond 1 jaar, wanneer het spijsverteringsstelsel zijn volwassenheid bereikt. Maar in de tussentijd moet het worden behandeld: het kan astma, chronische bronchitis of oesofagitis (ontsteking van de slokdarm) veroorzaken.

Wat te doen

  • De kinderarts zal u adviseren om zijn maaltijden te splitsen, kleine hoeveelheden te geven of een verdikte antirefluxmelk te gebruiken. Maagverbanden worden soms voorgeschreven om de bekleding van de slokdarm te beschermen.

1 2


Video: KOTSEN IN DE KLAS (Oktober 2022).