Uw kind 1-3 jaar

Reizen met baby: 5 tips voor een stressvrije reis

Reizen met baby: 5 tips voor een stressvrije reisWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Binnenkort vakantie! Maar voordat ... je de uitdaging van het reizen met je kleintje moet overwinnen! Ontspan, de reizen zullen waarschijnlijk plaatsvinden in de beste omstandigheden dankzij deze 5 tips aangeboden door het tijdschrift Popi.

1. Anticipeer op bewegingsziekte

  • Het is beter voor uw kind om goed te eten voordat hij vertrekt. In feite zijn de symptomen van bewegingsziekte minder als de maag vol is. Je kunt ook plannen dat lichte snacks tijdens de reis regelmatig worden ingeslikt. Op dezelfde manier zullen de demonstraties kleiner zijn als je kleintje de dag ervoor uitgerust is en goed heeft geslapen. Om slechte geuren (heet plastic, benzine ...) die misselijkheid verergeren te maskeren, is het een goed idee om een ​​zakdoek met parfum geïmpregneerd mee te nemen. Vraag ten slotte uw arts om uw medicijn (dat slaperig is) voor te schrijven of koop een homeopathisch middel op advies van uw apotheker.
  • Tip van een ouder: "Mijn dochter is minder ziek in de auto als ik haar aandacht weet te trekken en haar iets in het landschap laat kijken. We tellen bijvoorbeeld rode auto's samen. "Nathalie, moeder van Nina, 3 jaar oud.

2. Op het juiste moment vertrekken

  • Plan het vertrek gewoon op een moment dat uw peuter de kans krijgt in slaap te vallen! Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of na de lunch. Een uur of twee slapen, het is al gewonnen!
  • Tip van een ouder: "Wanneer onze kleine jongen in slaap valt met de auto, is hij vaak chagrijnig wanneer hij wakker wordt. Gehecht in zijn autostoel, merkt hij dat hij gehinderd wordt in zijn bewegingen terwijl hij na zijn dutje wil bewegen! We maken van de gelegenheid gebruik om een ​​pauze te nemen om niet te opgewonden te raken en de rest van de reis verandert in een nachtmerrie. "Luce, moeder van Romain, 18 maanden.

3. Heb een verrassingszak

  • Als uw kind bezig is, moet de tijd korter zijn. Als je een tas vol afleiding bij de hand hebt, kun je je reis redden! Welk speelgoed schuift erin? Kleine personages om mee om te gaan, een nieuw speeltje of waarmee hij lang niet heeft gespeeld om zijn nieuwsgierigheid op te wekken. Bij wijze van uitzondering (en in kleine doses!) Kan de tablet, om een ​​cartoon te bekijken of een game te maken, levensreddend zijn. Deze activiteit kan echter bewegingsziekte veroorzaken.
  • Tip van een ouder: "Ik zit achterin de auto naast mijn dochter. Ik vermijd het lezen van een boek omdat het haar ziek maakt, maar ik vertel haar verhalen, maak gebaren, neem allerlei stemmen. Een echte show die lange momenten boeit! "Nathalie.

4. Maak een antistress-afspeellijst

  • Als de muziek de mores verzacht, vergemakkelijkt het ook lange reizen met een peuter enorm! Het is bewezen dat muziek op de hersenen werkt, de productie van hormonen bevordert en de afscheiding van die van stress beperkt. Naast muziek-cd's zijn ook verhalen over kinderen boeiend.
  • Tip van een ouder: "We hebben verschillende rijmpjes die Nina uit het hoofd kent: ze kan ze van het begin tot het einde zingen en nabootsen, zonder ooit moe te worden!" Nathalie.

5. Zorg voor pauzes

  • Om de twee uur is de pauze nodig ... zelfs om de half uur indien nodig. Het is een veiligheidsregel voor de bestuurder, maar het is ook de maximale tijd die een peuter kan volhouden zonder te breken! Door regelmatig een kwartier wandelen of spelen aan te bieden, kan hij ontspannen en de spanning opjagen die tijdens de reis is opgebouwd.
  • Tip van een ouder: "Voor het vertrek vinden we op internet de snelwegen die activiteiten voor kinderen, speeltuinen en beveiligde speelplaatsen bieden." Luce.

Isabelle Gravillon, voor het ouderensupplement van Popi magazine, juli 2016.


Video: Reistips: Vaccinatie voor kinderen -VIAZOE (September 2022).