Je baby 0-1 jaar

Reizen met baby: welke formaliteiten?

Reizen met baby: welke formaliteiten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ben je van plan binnenkort met je baby te reizen? Of u nu op vakantie bent of een eenvoudige reis, er zijn enkele formaliteiten vereist.

Hier zijn enkele antwoorden om met een gerust hart van deze goede familiemomenten te profiteren!

 • Vergeet niet de baby-ID-kaart mee te nemen. Het is essentieel als u van plan bent om met een baby te reizen in een land van de Europese Unie, het Schengengebied of Zwitserland. Niets is eenvoudiger om de identiteitskaart van uw kind te krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is naar het stadhuis van uw stad te gaan en erom te vragen. Weet dat je kleintje je tijdens dit proces noodzakelijkerwijs zal vergezellen, zodat zijn vingerafdrukken kunnen worden vastgelegd. De ID-kaart is tien jaar geldig en blijft uiteraard gratis. Nadat u verschillende documenten hebt verstrekt, moet u 3 weken wachten voordat u deze kunt verkrijgen.
 • Als u in Europa reist, weet dan dat uw baby noodzakelijkerwijs een Europese ziekteverzekeringskaart moet hebben. Met een geldigheid van één jaar kunt u profiteren van medische kosten volgens de geldende wetgeving van het land waarin u zich bevindt. De kaart is één jaar geldig en is gratis en nominatief. U kunt het verzoek indienen bij een CPAM-kantoor, maar ook telefonisch of via internet. U ontvangt het binnen maximaal 3 weken.
 • Het babypaspoort is essentieel als u een andere bestemming kiest (bijvoorbeeld Australië, de VS en Azië). Tot 2006 konden minderjarige kinderen op het paspoort van hun ouders worden vermeld. Nu moeten ze hun eigen document hebben. Deze laatste is 5 jaar geldig. Net als voor de identiteitskaart kunt u het verzoek met baby bij het gemeentehuis doen en ervoor zorgen dat u de verschillende gevraagde documenten vooraf verzamelt. Wacht ongeveer 4 weken om het waardevolle document te verkrijgen. Het paspoort van uw kind kost 19 euro.
 • Evenzo vereisen sommige landen de afgifte van een visum. Baby ontsnapt niet aan de regel! Overweeg ook om het land waar u naartoe wilt te ontvangen, om op het laatste moment een nare verrassing te voorkomen.
 • Om met een gerust hart van uw babyreis te genieten, is een bezoek aan de kinderarts essentieel! Afhankelijk van uw bestemming kan het u inderdaad informeren over de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om het welzijn en de gezondheid van uw kleintje te waarborgen. Indien nodig stelt hij ook een vaccinatieprogramma op en geeft hij u de lijst met essentiële geneesmiddelen die u in uw apotheekpakket kunt stoppen. U zult met een lichte geest van uw vakantie met baby kunnen genieten!


Video: Conflict Minerals, Rebels and Child Soldiers in Congo (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Akiba

  Please tell me - where can I find out more about this?

 2. Amoldo

  Daarin is er iets. Nu is alles duidelijk, ik dank voor de hulp in deze vraag.

 3. Kajit

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 4. Worthington

  Zeer goede informatie

 5. Deryk

  Dit is het meest waardevolle antwoordSchrijf een bericht