Zwangerschap

Zwanger reizen, welke voorzorgsmaatregelen?

Zwanger reizen, welke voorzorgsmaatregelen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit jaar heb je een extra passagier ... Of je nu met de auto, het vliegtuig of de trein reist, hier kun je veilig en comfortabel aankomen, jij en je toekomstige baby.

Met de auto: je beste vriend is de riem!

  • Zelfs als het ongemakkelijk, zelfs pijnlijk is, vooral tijdens de laatste weken van de zwangerschap, geef de veiligheidsgordel niet op! Alleen op deze manier worden u en uw toekomstige baby beschermd in geval van een ongeluk. Studies hebben aangetoond dat een verbonden moeder en kind een veel hogere kans op overleven hebben dan wanneer de riem niet is vastgemaakt. Een schok tegen het stuur kan bijvoorbeeld leiden tot losraken van de placenta en vroege weeën of een miskraam veroorzaken.
  • Plaats voor een betere bescherming de bovenkant van de riem tussen borst en buik. Op bekkenniveau moet de riem tijdens de zwangerschap tussen de buik en de dijen passeren: dus tijdens een ongeval wordt de druk gelijkmatig over uw lichaam verdeeld, zodat een kleine buik wordt bespaard. Om te voorkomen dat de veiligheidsgordel tijdens het rijden wegglijdt, kunt u een klein kussen plaatsen.

De juiste rijpositie

  • Het is echter niet alleen de riem die goed moet worden gepositioneerd, u ook: de map moet zo recht mogelijk worden aangepast. Blijf ten minste 25 cm verwijderd van het stuur: het is de beste manier om uzelf en uw passagier te beschermen bij een ongeval.

Alleen onderweg tot de 6e maand zonder probleem

  • Elke week wordt je buik meer en meer afgerond en wordt je bewegingsvrijheid beperkt. Dit kan onder bepaalde omstandigheden ertoe leiden dat u minder snel en met minder flexibiliteit reageert in kritieke situaties. Daarom moet je vanaf de 6e maand, indien mogelijk, je laten rijden in plaats van rijden, het is veel minder stressvol. Als u uw auto echter niet vlak voor de geboorte kunt opgeven, neem dan zo vaak mogelijk een passagier mee.

1 2 3


Video: Reizigers nemen maatregelen tegen zikavirus - RTL NIEUWS (Oktober 2022).