Galleries

Afslankyoga: we proberen het!

Afslankyoga: we proberen het!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Als yoga sereniteit, kalmte en vrede kan bereiken, hebben sommige houdingen ook iets te zeggen over het silhouet. Hier zijn enkele houdingen die u kunnen helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Deze oefeningen moeten worden gedaan na uw postnatale revalidatie

Notrefamille

Afslankyoga: we proberen het! (5 foto's)

Afslankyoga: de langwerpige driehoek

De langwerpige driehoek

De langwerpige driehoek kleurt de wervelkolom en strekt verschillende spieren van het lichaam uit: de laterale spieren, de dijen, de benen. Een ideale houding om zijn dunheid te behouden.

Spreid uw benen wijd wanneer u staat. Draai het rechter voetuiteinde naar buiten en de linker voet is iets naar binnen gedraaid.

Open tijdens het inademen de armen en strek ze evenwijdig aan de vloer uit.

Buig bij het uitademen de rechterknie heel lichtjes, kantel het bekken voorzichtig naar rechts, strek de rechterarm zo ver mogelijk uit en raak de rechtervoet met uw rechterhand aan.

Houd bij het afdalen de rug goed lang en zorg ervoor dat uw rechteroor op één lijn ligt met de rechtervoet op de grond.

En open voorzichtig je linkerarm naar de hemel en adem langzaam. Kijk omhoog en breng de kin terug naar de linkerschouder. Laat het hoofd niet achterover vallen.

Blijf in deze houding gedurende 30 seconden tot 1 minuut (ongeveer 5 expiraties en 5 ademhalingen).

Om terug te keren naar de beginpositie, ontspan je je tenen, kijk je naar het rechterbeen, buig je de rechterknie lichtjes in en breng je tegelijkertijd de buste omhoog. Herhaal de beweging aan de andere kant.

Afslankyoga: de torsie op de grond

De torsie op de grond

Liggend op de rug, benen gebogen, voeten samen en goed op de grond geplaatst. Laat de armen gestrekt, iets apart van het lichaam. Strek je wervelkolom en houd de uitlijning van het hoofd en de rug.

Til het bekken voorzichtig op om de billen een beetje links van het lichaam af te zetten.

Sluit je benen en knieën goed aan en neem ze naar rechts. Til uw knieën op in de richting van de navel en zorg ervoor dat u de as van het hoofd en de wervelkolom uitlijnt. Open je schouders goed.

Draai vervolgens uw hoofd naar links (de kant tegenover de knieën).

Blijf gedurende 1 minuut in deze houding en strek de wervelkolom, dijen en trek de navel samen.

Afslankyoga: de Chaturanga

De Chaturanga

De houding van Chaturanga staat niet alleen toe om te ontspannen en stress te overwinnen; het is ook een aanbevolen houding om zijn silhouet te verfijnen en zijn buikspieren te bewerken. Deze houding vraagt ​​in wezen om de spieren van de arm, de buikriem en de benen.

Begin jezelf op handen en voeten te leggen, rustend op je handen plat op de grond, je knieën en de toppen van je voeten. Lijn uw polsen van uw handen uit op uw schouders en spreid uw vingers goed.

Spreid de knieën heel licht op hetzelfde niveau als de heupen.

Terwijl je inademt, laat je de buste voorzichtig naar de grond zakken; door je ellebogen te buigen en steun en kracht op je knieën en handen te nemen. De ellebogen moeten op het lichaam worden gelijmd.

Nu lig je op de vloer, je ellebogen gebogen op 90 ° (dat ze aan het lichaam blijven kleven maar ze niet spreiden). Door te inspireren, samentrek je buikspieren, duw je handen op de grond en beklim je het hele lichaam, terwijl je de uitlijning van het hoofd, de wervelkolom, de billen en hielen behoudt (omdat je de uiteinden van de feet).

Blijf 30 seconden in deze houding en keer terug naar de grond. Herhaal deze op- en neergaande beweging 3 tot 5 keer.

Afslankyoga: de houding van de boot

De houding van de boot

De houding van de boot versterkt de wervelkolom, heupen en heupgordel.

Zittend op de vloer, billen plat op de vloer, knieën gebogen. Plaats uw voeten plat op de vloer en gewrichten.

Plaats je handen achter je knieën en richt je tenen op de vloer.

Breng de buste voorzichtig naar de achterkant van de botten van de bilspieren, buig de achterkant niet, houd deze recht en lang. In deze houding voel je al de samentrekking van de dijen.

Til de benen voorzichtig van de vloer en strek ze uit. Je neemt steun op de billen en kracht op de handen onder de knieën. Als je dan in balans bent, strek je de armen aan elke kant uit.

Blijf 1 minuut in deze houding en laat dan los. Herhaal de beweging 3 tot 5 keer.

Afslankyoga: de houding van de kameel

De houding van de kameel

De houding van de kameel opent de gehele voorkant van de buste en vraagt ​​om de spieren van de psoas, de spieren van de dijen en enkels. Het helpt ook de rugspieren te versterken.

In knielende positie op het tapijt, knieën lichtjes los van de breedte van de heupen. Zet de grote tenen op de vloer.

Leg beide handen op uw onderrug.

Wanneer je inademt en op je handen rust, breng je hoofd dan voorzichtig naar achteren en kijk je naar de hemel, terwijl je je heupen ruim boven je knieën houdt.

Pak dan dezelfde hielen met je handen en breng de heupen naar voren.

Open je schouders in deze houding, doe 3 tot 5 ademhalingen. Breng dan voorzichtig je maar op de onderrug en keer terug naar de oorspronkelijke positie.


Video: Fit & slank met yoga oefeningen die helpen bij afvallen. Danielle Raats. Yogatv (Oktober 2022).