Je baby 0-1 jaar

Is er een goede leeftijd voor besnijdenis?

Is er een goede leeftijd voor besnijdenis?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Wanneer kan ik een besnijdenis voor mijn baby vragen?" Dr. Aurel Messas, chirurg-uroloog, beantwoordt de vraag van Ana.

Het antwoord van dr. Urel Messas, chirurg-uroloog *

  • Besnijdenis is het verwijderen van de voorhuid, het kleine stukje huid dat de eikel bedekt, de punt van de penis. Er zijn twee soorten besnijdenis. Rituele besnijdenis wordt toegepast om gebruikelijke of etnische of religieuze redenen. Medische besnijdenis kan geïndiceerd zijn in geval van phimosis.
  • Besnijdenis is een veel voorkomende handeling en sommige artsen stellen voor om besnijdenis te oefenen in hun kantoor in de stad, lokaal te verdoven met een zalf (Emla). Of Dit is een chirurgische ingreep die essentiële hygiënische omstandigheden en asepsis vereist die alleen een operatiekamer kan bieden. Om nog maar te zwijgen van het is nu bewezen dat kinderen de pijn voelen en onthouden. Een traumatische herinnering aan pijn kan een probleem voor hen zijn in hun toekomstige leven. Het wordt daarom aanbevolen om besnijdenis uit te voeren in de operatiekamer en onder algemene verdoving, in een structuur (ziekenhuis of kliniek) die wordt gebruikt om voor kinderen te zorgen.
  • Tenzij medische noodzaak, is het beter om te wachten tot het kind de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, wanneer het meer fysiologisch volwassen is. Als hij in de tussentijd urineweginfecties of balanitis (infecties van de eikel) veroorzaakt vanwege phimosis, kan de kinderarts hem antibiotica of corticosteroïden laten behandelen. In geval van falen kan hij het kind doorverwijzen naar een chirurg-uroloog die beslist of hij wel of niet gaat opereren.

* Hoofd van de afdeling urologie van het Max Fourestier ziekenhuis (Nanterre) en arts bij de Alma Clinic (Parijs).

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van baby-experts


Video: Besneden - Ali B vs Theo Maassen (Oktober 2022).