Categorie Eerste

Naam Sandrine - Betekenis van oorsprong
Eerste

Naam Sandrine - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Frans, Grieks Betekenis van de voornaam: Van de Griekse naam Sandre, verkleinwoord afgeleid van Alexander. In de vijftiende eeuw stichtte St. Sandrine (Alessandrina), een Italiaanse Clarisse, een klooster waarvan zij de eerste abdis was en die alle eisen van armoede en geestelijk leven van de heerschappij van St. Clare op zich nam.

Lees Verder

Eerste

Heidi Betekenis, Betekenis

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Du germain heit, "rank, lineage". Het is het verkleinwoord van Adelheid, Duitse versie van Adelaide. Deze naam dankt zijn internationale succes aan de auteur Johanna Spyri. Het is vanuit zijn verbeelding dat kleine Heidi de vrucht is. De Heidi worden gevierd op 16 december.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Latins, Originals, Rares Betekenis van de voornaam: Helvetia is de oude Latijnse naam van Zwitserland. De term komt van het Latijnse helveticus dat "het oostelijke deel van Gallië" aanduidt. Dit komt geografisch overeen met het huidige grondgebied van Zwitserland. Beroemdheden: Geen Helvetia tot nu toe bekend, je kleine wonder zal misschien zijn?
Lees Verder
Eerste

Heol Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de naam: Kelten, Grieken Betekenis van de naam: Dérivé d'Éole, de naam Heol komt uit de Griekse mythologie. Het verwijst naar het "huis van Aeolus, de meester van de wind". Van de Bretonse oorsprong betekent de naam Heol "zon". Beroemdheden: Heol Jeffroy is een beroemde schilder van Bretonse afkomst.
Lees Verder
Eerste

Naam Helori - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Kelten Betekenis van de naam: afgeleid van de Bretonse naam haelguri, wordt Helori gevormd door "hael" en "uuobri" die respectievelijk "genereus" en "wijs" betekenen. Beroemdheden: er is geen beroemdheid met de naam Helori. Zijn karakter: Helori is sociaal, nieuwsgierig en onafhankelijk.
Lees Verder
Eerste

Naam Helen - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: Helen is afkomstig van de Griekse naam "Helénê" die afkomstig is van de term "hélê", wat "schittering van de zon" betekent. Het Franse equivalent van deze Angelsaksische naam is Hélène. Beroemdheden: Amerikaanse schrijver Helen Keller, actrices Helen Hunt, Helen Mirren en Helen Hayes, politicus Helen Clark, zanger Helen Slater en Helen Merrill, journalist Helen Zille, tennisser Helen Newington Wills.
Lees Verder
Eerste

Naam Heni - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Courts, Hawaiians, Hebreeën, Originals, Rare, Tahitians Betekenis van de voornaam: Heni is een naam van Hebreeuwse en Maori-oorsprong. Ongeacht de cultuur en regio van de wereld waarin die naam wordt gebruikt, betekent Heni "God is genadig" of "Yaweh is welwillend".
Lees Verder
Eerste

Namen Henrique - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De voornaam Henrique komt van de Germaanse termen "heim" en "rik" die respectievelijk "huis" en "koning" betekenen. Beroemdheden: Braziliaanse voetballers Henrique Adriano Buss en Henrique Medina da Silva, de grote internationale schaakmeester Henrique Mecking, van Braziliaanse afkomst, de Spaanse zangers Enrique Iglesias en Enrique Bunbury.
Lees Verder
Eerste

Naam Heinz - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Oud, Germaans Betekenis van de voornaam: Heinz is een naam afgeleid van de wortels heim die "huis" betekent en rik vertaald als "koning". Het kan een verkleinwoord zijn van Heinrich gerelateerd aan Henry. Beroemdheden: Duitse generaal Heinz Guderian, Oostenrijkse staatsman Heinz Fischer, Duitse filoloog Heinz Wismann, Duitse kunstenaar Heinz Mack, Oostenrijkse tenor Heinz Zednik en Duitse naturalistische Duitse componist Heinz Zimmer.
Lees Verder
Eerste

Naam Helmut - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Deze naam bestaat uit twee woorden van Germaanse oorsprong, in dit geval "roer" en "mut". Er is een neiging om betekenis gelijk te stellen aan moed en moed. Beroemdheden: Duitse politicus Helmut Haussman, voormalige Duitse kanselier Helmut Kohl, Oostenrijkse alpineskiër Helmut Höflehner, Duitse voetballer Helmut Kremers, wiskundige Helmut Hasse, Duitse schrijver Helmut Rüdiger (journalist en vertegenwoordiger van anarcho-syndicalisme ), de schilder Helmut vom Hügel, de voormalige automobilist Helmut Marko, de Duitse componist Helmut Lachenmann ... Zijn karakter: verliefd op de actie, Helmut bruist altijd van vitaliteit en een grote geest van initiatief en durf die onthullen zijn sterke punten in de wereld van het werk.
Lees Verder
Eerste

Naam Heinrich - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De naam Heinrich is samengesteld door de woorden "heim" wat "huis" of "thuis" betekent en "rik" wat "koning" betekent. Beroemdheden: Heinrich Heine beter bekend als Harry Heine of Henri Heine was een grote Duitse schrijver van de negentiende eeuw.
Lees Verder
Eerste

Naam Henry - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De naam Henry is een afgeleide van Henry en komt van de Germaanse termen "heim" wat "huis" of "thuis" betekent en "rik", wat "koning" betekent. Beroemdheden: Henry Ford, oprichter van automaker Ford, de Amerikaanse politicus Henry Kissinger, die in 1973 de Nobelprijs voor de vrede ontving, de Amerikaanse acteur Henry Fonda of de Engelse componist Henry Mancini.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de naam: Anciens, Français, Germaniques Betekenis van de naam: De naam Henriette is de vrouwelijke vorm van "Henri". Het komt van de Germaanse termen "haimaz" wat "focus" betekent en "rīks" wat zich vertaalt naar "krachtig". Beroemdheden: The Queen consort van Engeland, Schotland en Ierland Henriette Marie de France, de Franse dichter Henriette Charasson, de bergbeklimmer Henriette d'Angeville, de schrijver Henriette de Coligny, de zanger Henriette Sontag.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Grieken, Originelen Betekenis van de naam: Helicia is afgeleid van de naam Helene die "zonneschijn" betekent in het Grieks. Beroemdheden: Canadese actrice Elicia MacKenzie. St. Helena was een Byzantijnse keizerin. Tijdens haar bedevaart om de heilige plaatsen en 'mystieke grotten' te beschermen die belangrijk zijn voor christenen, bouwde ze basilieken in Palestina.
Lees Verder
Eerste

Prénom Henri - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Oud, Frans, Germaans Betekenis van de naam: Van germain heim, "house, home" en rik, "krachtig". Beroemdheden: populair in heel Europa, het was de naam van verschillende Franse en Engelse vorsten. De Franse regisseur Henri Étiévant (1870-1953), de constitutionele soeverein van het Groothertogdom Luxemburg Henri, de koning van Navarra Henri de Bourbon (1553-1610), de Franse tennisser Henri Cochet, de Franse cabaretier Henri Garcin, de Franse schilder Henri Matisse, de Franse schrijvers Henri Bosco, Henri Coulonges en Henri Barbusse.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De naam Henria is samengesteld uit de Germaanse woorden haimaz en riks die "thuis" en "rijk" betekenen. Beroemdheden: Henria Bailey-Lewis werd in 2008 door gouverneur Steve Beshear benoemd tot Court County Judge. Saint Henri is de beschermer van Henria.
Lees Verder
Eerste

Helyett Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de voornaam: Hebreeuws Betekenis van de voornaam: Afgeleid van de vrouwelijke voornaam "Elie", "Helyett" komt van "el" en "ish" waarvan de betekenis is "God is mijn redding". Beroemdheden: er is momenteel geen beroemde Helyett. Je kleine pop kan de volgende zijn. Helyett heeft als beschermheilige Elia.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Grieken, Nederlanders, Scandinaviërs Betekenis van de voornaam: Dicht bij Andy is Hendy een mannelijke voornaam, voornamelijk van Griekse oorsprong, maar die in veel culturen betekenis vindt. Afgeleid van de term "andros", kan Hendy "man" betekenen. Beroemdheden: de wereld kent nog geen beroemde Hendy.
Lees Verder
Eerste

Uitspraak van Heintz - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Oudste, Germaans Betekenis van de voornaam: De naam Heintz komt van de Germaanse woorden "heim" (huis of huis) en "rik" (koning). Het betekent het "huis van de koning" en symboliseert kracht of robuustheid. Beroemdheden: Heintz wordt meestal als achternaam gedragen. Onder de beroemde Heintz bevinden zich de Duitse schilder Joseph Heintz en Jozz Heintz, Belgisch chroniqueur en historicus.
Lees Verder
Eerste

Hellen Betekenis - Oorsprong en definitie

Oorsprong van de naam: Angelsaksers, Grieken Betekenis van de naam: afgeleid van Helen, ontleent de naam Hellen zijn oorsprong aan het Griekse woord helê vertaald als "schittering van de zon". Beroemdheden: Geen beroemdheid genaamd Hellen, je prinses misschien? Helene leefde in de derde eeuw en was de bijvrouw van Constance Chlore met wie ze een zoon had, Constantine.
Lees Verder
Eerste

Prénom Henrietta - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Oud, Duits, Italiaans Betekenis van de voornaam: Henrietta vindt zijn oorsprong in de Germaanse wortels heim en rick die respectievelijk "huis" en "koning" betekenen. Beroemdheden: Hongaarse turnster Henrietta Onodi, Amerikaanse kunstenaar Henrietta Yurchenco, Amerikaanse astronoom Henrietta Swan Leavitt en Henrietta Lacks, de vrouw wiens cellen het mogelijk maakten het vaccin tegen polio te ontdekken.
Lees Verder