Categorie Eerste

Naam Leo - Betekenis van oorsprong
Eerste

Naam Leo - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Courts, Latins Betekenis van de voornaam: Uit het Latijn "leo", leeuw. Leo werd in de eerste eeuwen van onze jaartelling in Frankrijk gebruikt en werd vervolgens hoofdzakelijk in Italië en de Engelstalige landen gebruikt in de vorm Leo zonder accent. Pas tegen het einde van de 19e eeuw brulden de kleine Franse leeuwen weer!

Lees Verder

Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Etymologisch betekent "Helga" "vroom", "heilig" of "heilig". Beroemdheden: Duitse actrice Helga Sven, echte naam Helga Gubbler. Helga Wolfenstein King (1922-2003), schilder en dichter van Tsjechische afkomst. Duitse schermkampioenen Helga Mees en Helga Stroh.
Lees Verder
Eerste

Hildegarde Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De voornaam Hildegarde komt van de Germaanse termen "hild" en "gard" die respectievelijk "oorlog" en "bescherming" betekenen. Beroemdheden: prinses Hildegarde, Karolingische koningin Hildegarde van Vintzgau, Duitse patroonheilige Hildegarde von Schlettstadt, aartshertogin van Teschen Hildegarde van Beieren, actrice en zangeres Hildegard Knef, politicus en religieuze Hildegarde Burjan.
Lees Verder
Eerste

Herminia Betekenis - Oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieken Betekenis van de voornaam: Dérivé d'Hermine. Van de germain irmin, zeer groot, immens, majestueus, roept deze naam een ​​klein dier op met mooie vacht, zo gewaardeerd door de tijd van de koningen. Maria Hermine van Jezus had de leiding over de gemeenschap van Franciscaanse Missionarissen van Maria, martelaren in China in 1900.
Lees Verder
Eerste

Uitspraak van Hervé - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de naam: Kelten, Frans Betekenis van de naam: Keltische houarn, "ijzer" en bev, "levendig, vurig". Beroemdheden: Hervé Bazin, Franse romanschrijver (1911-1996), Hervé Bourges, Algerijnse journalist, Hervé Claude, Franse journalist, Hervé Dubuisson, professionele basketbalspeler van Franse afkomst, Hervé Paul, Franse performer en regisseur, of auteurs, componisten en Franse tolken Hervé Villard en Hervé Christiani.
Lees Verder
Eerste

Beroemde naam - betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: Van het Griekse woord "hêlios", om de "zon" aan te duiden. Dat is een zonne-naam voor je baby. Beroemdheden: de Spaanse cartoonist Helios Gomez-Rodriguez, de Amerikaanse gitarist Helios Creed (Chrome), de Uruguayaanse advocaat en politicus Helios Sarthou ... Zijn karakter: Begiftigd met een natuurlijk charisma, blijft Helios niet onopgemerkt.
Lees Verder
Eerste

Naam Hillary - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Latins Betekenis van de voornaam: Van latin hilara, "gay, happy". Vrouwelijke Hilaire, deze naam is bekend sinds de oudheid. Het is erg populair in Engelstalige landen, met name dankzij Hillary Rodham Clinton, de echtgenote van de voormalige Amerikaanse president en nu staatssecretaris van Barack Obama.
Lees Verder
Eerste

Naam Hélia - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieken Betekenis van de voornaam: Variant van "Hélène", de naam Hélia komt van het Griekse woord "helê". Het betekent "zonnesalvo". Helia staat synoniem voor schoonheid. Beroemdheden: Braziliaanse volleyballer Hélia Souza, actrice Helia Grekova, Franse chef-kok Hélia Hakimi-Prévot, performer Hélia Sarasin, schilder Hélia ... Hélène was de bijvrouw van de tribune Constance Chlore, toekomstige Julius Caesar, met wie ze een zoon had: Constantine.
Lees Verder
Eerste

Naam Hisaé - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de voornaam: Japans Betekenis van de voornaam: Etymologisch betekent de vrouwelijke voornaam "Hisaé" "weerstand", "levensduur" of "degene die lang zal leven". Beroemdheden: de Japanse jager Hisae Watanabe, expert in gemengde vechtsporten en kickboksen. Zijn karakter: met zijn sterke persoonlijkheid onderscheidt Hisaé zich natuurlijk van zijn collega's.
Lees Verder
Eerste

Naam Hélis - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Afgeleid van Alice, zelf afgeleid van Adelaide, afgeleid van het Duitse woord adal, "nobel ras". Adelaide is de echtgenote van Othon de Grote, oprichter van het Heilige Roomse Rijk. Bleef weduwe in 973 en regeerde met wijsheid. Ze stierf heel vroom en diende de armen in een klooster in de buurt van Straatsburg.
Lees Verder
Eerste

Naam Hiroko - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Japans Betekenis van de voornaam: Hiroko is een vrouwelijke voornaam van Japanse oorsprong die "genereus kind" of "groot kind" betekent volgens de kanji waarmee het is geschreven. Beroemdheden: Hiroko Hanato, actrice en Japans supermodel, Hiroko Matsumoto, Japans supermodel, Hiroko Nakamura, Japanse pianist en schrijver, Hiroko Koshino, Japanse mode-ontwerper, Hiroko Ōta, Japanse econoom en politicus ... Dus, modewereld of muziek voor je toekomstige artiest?
Lees Verder
Eerste

Hedwige Betekenis - Oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De naam van Hedwige betekent "dat wat vergaart". Het komt van de woorden "ed" en "pruik", wat respectievelijk "rijkdom" of "goederen" en "vechten" betekent. Beroemdheden: Hedwige Chrétien, Franse muzikant, Hedwige Jeanmart, schrijver, Edwige Feuillère, actrice en minister Edwige Avice.
Lees Verder
Eerste

Naam Hélène - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: Het Griekse woord "schittering, helderheid van de zon". In de Ilias van Homerus was Helen de vrouw van Menelaus. Parijs, onder de charme, nam het weg, wat de Trojaanse oorlog in gang zette. St. Helena was een keizerin, moeder van Constantijn I, de eerste keizer, door haar moeder aangespoord zich tot het christendom te bekeren.
Lees Verder
Eerste

Naam Hippolyte - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieken Betekenis van de voornaam: Van de Griekse nijlpaarden "paard" en "tamer" lutos. Het is daarom "de man die de paarden temt". In de Griekse religie verwierp Hippolyte, zoon van koning Theseus, de avances van zijn schoonmoeder, Phaedrus. De laatste beschuldigt hem uit wraak zijn eer aan te willen vallen.
Lees Verder
Eerste

Hermine Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de voornaam: Frans, Germaans Betekenis van de voornaam: Hermine komt van de germain irmin en vertaalt zich als "zeer groot", "immens" of "majestueus". Deze naam was oorspronkelijk een verkleinwoord van verschillende Germaanse namen zoals Irminsind, Herminlind of Irminrada. Hermine begon zich pas in het begin van de 18e eeuw in Duitsland en daarna in Europa te verspreiden.
Lees Verder
Eerste

Héméra uitspraak - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: Van het Griekse hêmérê, "dag". In de Griekse mythologie is het de weergave van het aardse licht en belichaamt de dag. Ze is een van de oergoden met Darkness, Time, Love en Night. Zoeken naar een voornaam A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Topnamen Voornaam Namen Verouderde namen in de wereld Andere namen op onderwerp> Te ontdekken:
Lees Verder
Eerste

Naam Héloïse - Kenmerken

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de naam: Geboren uit Louise, Germaans, wacht, "glorieus" en wilde "jager". Denk aan deze poëzie van François Villon die je zeker op school hebt geleerd of hebt gehoord van Brassens waar de zeer wijze Heloise "waarvoor werd gecastreerd, vervolgens monnik Pierre Abailard in Saint-Denis maakte ...".
Lees Verder
Eerste

Naam Hilario - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Basken, Portugees Betekenis van de naam: Hilario betekent "vreugdevol". Beroemdheden: Mexicaanse voetballer Hilario Lopez, Panamese bokser Hilario Zapata, Portugese voetballer Hilario Rosario da Conceicao ... Saint Hilaire was de bisschop van Poitiers in het midden van de vierde eeuw. Als christelijke theoloog en schrijver verdedigde hij vurig de Nicene-orthodoxie tegen het Sabellianisme en het Arianisme.
Lees Verder
Eerste

Naam Hélory - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Kelten Betekenis van de voornaam: Afgeleid van de voornaam Haelguri, komt Helory van de Bretonse termen "hael" en "uuobri" die respectievelijk "genereus" en "wijs" betekenen. Beroemdheden: Yves Helory de Kermantin of Saint Yves was een priester die zijn leven wijdde aan gerechtigheid en de armen.
Lees Verder
Eerste

Naam Himaya - Betekenis van duimen

Oorsprong van de voornaam: Afrikanen, Arabieren Betekenis van de voornaam: variant van "Himayah", deze vrouwelijke voornaam betekent "onfeilbare bescherming" in het Arabisch. In Swahili betekent deze naam ook 'bescherming'. Ook genoemd in de koran komt Himaya steeds dichter bij de naam 'Inaya', wat 'bescherming', 'zorgzaam' en 'hulp' betekent.
Lees Verder
Eerste

Naam Honing - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Anglo-Saxons Betekenis van de voornaam: De naam Honing is afgeleid van het woord huniġ wat "honing" betekent. In de Angelsaksische cultuur krijgt dit woord de betekenis van "schat". Beroemdheden: Honey Hollman, de dochter van de Amerikaanse filmmaker John Nicholson en Winnie Hollman. Honey Rose is een Indiase actrice die beroemd is vanwege haar uitvoeringen in Tamil- en Telugu-films.
Lees Verder