Categorie Eerste

Voornaam - Oorsprong en namen
Eerste

Voornaam - Oorsprong en namen

Oorsprong van de naam: Latijnen Betekenis van de naam: afgeleid van de naam Rose, van het Latijnse "rosa", rose. Symbool van liefde in de klassieke taal, de roos was onder christenen het embleem van bescheidenheid. Deze geurige bloem werd gebruikt als een naam uit de tiende eeuw, zoals veel bloemen elders.

Lees Verder

Eerste

Naam Holly - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Anglo-Saxons, Courts Betekenis van de naam: Uit het oude Engels, "hollen", deze naam verwijst naar hulst. Nobelprijswinnaar John Galsworthy, die deze plant een voornaam maakte, dankzij een van de personages in zijn roman The Saga of Forsyte. Truman Capote maakte haar ook de heldin van zijn nieuwe Diamanten op sofa, geïnterpreteerd op het scherm door Audrey Hepburn.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Hebreeuws, Originelen, Rares Betekenis van de voornaam: Hénia is een vrouwelijke voornaam van Hebreeuwse oorsprong. In het Hebreeuws betekent Henia "genade van God". Beroemdheden: Beroemdheden zoals de Franse actrice Henia Suchar (1932-2010). Haar karakter: Henia is een levendig en energiek meisje.
Lees Verder
Eerste

Naam Heliade - Betekenis van de oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Oud, Grieks, Originelen, Slaven Betekenis van de voornaam: Heliade betekent "zonnesalvo" in het Grieks. Het is een gemengde voornaam. Beroemdheden: De Roemeense romantische dichter Ion Heliade-Radulescu wiens naam de naam heeft geïnspireerd. De Heliades zijn in de Griekse mythologie, de dochters van Helios en Clymene.
Lees Verder
Eerste

Naam Hina - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de naam: Kanakas, Japans, Tahitianen Betekenis van de naam: Hina betekent "dochter van de maan en de zon". In de Tahitiaanse cultuur vertelt de legende van de kokosnoot dat prinses Hina werd geboren uit de ontmoeting tussen de zon en de maan. In het land van de rijzende zon vertaalt Hina zich als "zonneboom".
Lees Verder
Eerste

Beroemde naam - betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Latijn Betekenis van de voornaam: Latijnse honoratus, "verhuurd, geëerd". Honorius was de eerste keizer van het Westen. Het is ook de naam van twee historische figuren, Balzac en Mirabeau. Saint Honore was een bisschop Picard ingeroepen in geval van droogte. Hij is de patroonheilige van bakkers en patissiers.
Lees Verder
Eerste

Naam Heliodore - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: De naam Heliodorus komt van de Griekse termen "hêlios" en "doros" die respectievelijk "zon" en "geschenk" betekenen. Heliodorus betekent "geschenk van de zon". Beroemdheden: Heliodorus van Emesa was een Grieks sprekende Syrische schrijver die in de 3e eeuw leefde.
Lees Verder
Eerste

Naam Hocine - Betekenis van duimen

Oorsprong van de voornaam: Arabisch Betekenis van de voornaam: afgeleid van "Hassan", de voornaam "Hocine" betekent "goed en mooi". Beroemdheden: Onder de bekende persoonlijkheden die deze naam dragen, vinden we de Algerijnse kunstenaar Hocine Ziani (ontvanger van de Karl Beulé-prijs van de Academie voor Schone Kunsten van Parijs in 1997), de Algerijnse bokser Hocine Soltani (de enige Algerijnse bokser) Olympisch bokskampioen, 1996), Algerijnse voetballer Hocine Bouchache, Algerijnse componist-muzikant-cartoonist-cartoonist Hocine Boukella, Algerijnse politicus Hocine Lahouel ... Zijn karakter: altijd alert, Hocine verrast door zijn helse tempo van het leven.
Lees Verder
Eerste

Naam Hope - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de voornaam: Anglo-Saxons Betekenis van de voornaam: In het Engels betekent de naam Hope "hoop". Beroemdheden: Hope Olaide Wilso, Britse actrice, Hope Davis, Amerikaanse actrice, Hope Powell, voormalige Britse voetballer, Hope Solo, Amerikaanse voetballer, Hope Sandoval, Amerikaanse singer-songwriter.
Lees Verder
Eerste

Naam Hoel - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de voornaam: Celtes Betekenis van de voornaam: Hoel komt van het woord huel dat verwijst naar "high" en "eminent". Deze naam bestaat ook uit de woorden ho en wel die respectievelijk "gemakkelijk" en "te zien" betekenen. Hoel krijgt dan de betekenis van "opmerkelijk". Beroemdheden: Hoel Queffelec is een onderzoeker aan het Institute of Mathematical Sciences aan de National University of Australia.
Lees Verder
Eerste

Prénom Honorin - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Latijnen Betekenis van de voornaam: De naam Honorin komt van het Latijnse woord "honoratus" wat betekent "iemand die geëerd wordt". Beroemdheden: Honorin Hamard is een Franse sportman en de huidige wereldkampioen paragliding. Honorat de Bueil de Racan was een schrijver en een Franse dichter uit de zeventiende eeuw.
Lees Verder
Eerste

Naam Hosanna - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Anciens, Hebreeuws Betekenis van de voornaam: De naam Hosanna betekent "red ons" in het Hebreeuws. Beroemdheden: Er is momenteel geen Hosanna beroemd. St. Osanna was een voorbeeld van deugdzaamheid en vroomheid. Ze besteedde veel van haar fortuin aan het helpen van de armen.
Lees Verder
Eerste

Naam Hinda - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de voornaam: Arabisch Betekenis van de voornaam: In de Arabische cultuur betekent "Hinda" "kamelengroep". In andere beschavingen zou 'hinda' de belichaming zijn van 'perfectie'. Beroemdheden: Tot nu toe zijn geen beroemdheden met de naam Hinda geregistreerd. Zijn karakter: Gegoten in sentimentalisme, hinda is kwetsbaar.
Lees Verder
Eerste

Namen Hisham - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Afrikanen, Arabieren Betekenis van de naam: "Hisham" komt in de Koran en in de Arabische taal voor en komt van het werkwoord "hashama" wat betekent "verpletteren" of "breken". Paradoxaal genoeg vertaalt het ook als "genereus" "," nobel "," bewonderenswaardig "en" lovenswaardig ". Deze mannelijke voornaam is geïnspireerd op de Arabische culinaire traditie om brood in broodkruimels te bewaren om het te bewaren.
Lees Verder
Eerste

Horia Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de voornaam: Sanskrits, Slaven Betekenis van de voornaam: De naam Horia is afgeleid van het woord "hora" dat verwijst naar de vorm van een halo. In het Perzisch betekent het "vuur". Beroemdheden: Horia Kebabza doceert sociologie aan de universiteit van Toulouse. Zijn werk richt zich op geslacht, seksisme en racisme.
Lees Verder
Eerste

Naam Horacio - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Latins Betekenis van de voornaam: De naam Horacio verwijst naar Horatia, de naam gegeven aan een stam uit het oude Rome. Beroemdheden: Horacio Quiroga was een Uruguayaanse schrijver die zich bezighield met naturalistische en modernistische stromingen. Onbetwiste zakenman, Horacio Pagani is de maker van het Pagani automerk.
Lees Verder
Eerste

Naam Hoang - Kenmerken

Betekenis van de naam: deze charmante mannelijke voornaam betekent "prins" of "vrouwelijke feniks" in de Vietnamese taal. Beroemdheden: Hoang Nam was een Vietnamese vechtsportmeester die werd beschouwd als de pionier van kung fu en tai chi chuan op Frans grondgebied (1932-1992). Zijn karakter: Hoang heeft een onweerstaanbare charme.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Anciens, Français, Latins, Originals, Rares Betekenis van de naam: Etymologisch is de naam Horace afgeleid van het Latijnse Horatia, een nobele naam die eerder werd overgenomen door een Romeinse familie. Beroemdheden: Horace Silver, jazzcomponist en Amerikaanse pianist (1928-2014), een van de emblematische figuren van souljazz en hard bop, Horace Andy, Jamaicaanse zangeres van reggae, Horace Vernet, Franse schilder (1789-1863), Horace Grant, Amerikaanse basketbalspeler.
Lees Verder
Eerste

Houari Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de voornaam: Arabisch Betekenis van de voornaam: De Arabische naam Houari betekent "dapper". Beroemdheden: Algerijnse voetballer Houari Djemili, Algerijnse staatsman Mohamed ben Brahim Bukharouba (1932-1978). Zijn karakter: achter de kalme gevel van Houari verbergt een grote kracht van karakter die hem ertoe drijft om altijd vooruit te gaan en nooit in zijn leven op te geven.
Lees Verder
Eerste

Naam Hortense - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de naam: Latins Betekenis van de naam: Du latin hortus, "jardin". Deze botanische naam komt van de tuinbouw en hortensia. Hortense was koningin van Holland toen haar echtgenoot Louis Bonaparte toetrad tot de troon. Saint Hortense was bisschop van Caesarea in de derde eeuw. De Hortense worden gevierd op 11 januari.
Lees Verder
Eerste

Voornaam - Betekenis en richting

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Van germain "irmin", zeer groot, majestueus. Hermione is vloeiend in Angelsaksische landen en is geen verkleinwoord Hermine maar een volledige naam. Hermione was de dochter van Menelaus en Helen. St. Hermione was een dode martelaar die in 117 werd gegeseld.
Lees Verder