Categorie Eerste

Naam Raoul - Betekenis en oorsprong
Eerste

Naam Raoul - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Courts, Germaniques Betekenis van de voornaam: Duitse rad, "raad" en wolf, "wolf". Tussen de 8e en 10e eeuw was Raoul zeer wijdverbreid. In de 13e eeuw was het chanson de geste van Raoul de Cambrai, gekoppeld aan het epische gedicht van Doon in Mainz en met een feodale opstand, zeer succesvol.

Lees Verder

Eerste

Naam Hugo - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de naam: Courts, Français, Germaniques Betekenis van de voornaam: Du germain hug, "intelligence". Hugo is het equivalent van Hugues in Europa. Beroemde naam in de middeleeuwen, Hugues was ook erg populair in de aristocratie en de hogere middenklasse in de jaren 40. Vandaag, Hugo, verscheen in de jaren 80, wist de typische Hugues volledig.
Lees Verder
Eerste

Naam Hugues - Betekenis van oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Germaniques Betekenis van de voornaam: Du germain hug, "intelligence". In de Germaanse religie is Hogin een van de kraaien van de god Odin, die hem elke dag op de hoogte houdt van wat er op aarde gebeurt. Deze naam dankt zijn succes aan Hugues Capet, oprichter van de Capetiaanse dynastie.
Lees Verder
Eerste

Huy Betekenis - Oorsprong en ouder

Betekenis van de naam: Etymologisch betekent de naam Huy "prachtig". Beroemdheden: Huy Duong Bui is een Vietnamese auteur en schrijver. Huy Khanh is een Vietnamese acteur. Nguyen Huy Hoang is een Vietnamese voetballer die voor de verdediger speelt. Zijn karakter: Huy is een evenwichtige en georganiseerde man.
Lees Verder
Eerste

Naam Hubert - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de naam: Anciens, Français, Germaniques Betekenis van de naam: Du germain "knuffel", intelligentie en "bert", briljant. In de zeventiende eeuw, zoals vele Middeleeuwse namen, in de vergetelheid geraakt, dook Hubert aan het einde van de negentiende eeuw weer op. Het is zelfs een trend tijdens de gekke jaren ... Het is nog steeds relevant in chique kringen.
Lees Verder
Eerste

Naam Hubertine - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaniques Betekenis van de voornaam: Hubert's vrouwelijke vorm, de naam Hubertine komt van de Germaanse termen "knuffel en berht" wat respectievelijk "intelligent en briljant" betekent. Beroemdheden: Hubertine Heijermans was een figuratieve schilder, kunstenaar en graveur uit Zwitserland. Hubertine Auclert was een Franse feministische activiste voor het recht van vrouwen op verkiesbaarheid en het recht om op vrouwen te stemmen.
Lees Verder
Eerste

Hylary Betekenis - Oorsprong en namen

Oorsprong van de naam: Latijnen Betekenis van de naam: Van het Latijnse "hilaris", gay. In het Engels betekent de term "hilary term houden" het goede leven leiden. Zijn verjaardag op 13 januari. Zoeken naar een voornaam A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Topnamen Voornaam Namen Verouderde namen in de wereld Andere namen op onderwerpen> Te ontdekken:
Lees Verder
Eerste

Naam Homère - Betekenis van duimen

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: Deze naam vindt zijn oorsprong in het oude Grieks. Het is afgeleid van het woord Hómêros wat "degene die verplicht is te volgen" betekent. Beroemdheden: vermeende auteur van de Ilias en de Odyssee, Homer was een groot schrijver omringd door mysteries en legendes. Homer is de naam van de hoofdpersoon in de animatieserie The Simpsons.
Lees Verder
Eerste

Naam Iñaki - Betekenis van de naam

Oorsprong van de naam: Basken, Spanjaarden, Originelen, Rares Betekenis van de naam: Baskische vorm van Ignatius, deze mannelijke voornaam betekent "vuur". Het is afgeleid van de naam Ignace in het Frans, Ignacio in het Spaans en Ignazio in het Italiaans. Het kan ook de namen Eneko en Iñigo vervangen. Beroemdheden: Inaki Aizpitarte, Franse chef-kok, Iñaki Anasagasti en Iñaki Azkuna, Spaanse politici, Iñaki Astiz Ventura, Iñaki Azkuna en Iñaki Bea Jauregi, Spaanse voetballers, Iñaki Bonillas, Mexicaanse kunstenaar.
Lees Verder
Eerste

Naam Iana - Betekenis van de oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieken, Hebreeuws Betekenis van de voornaam: De naam Iana is een variant van Jeanne. Het heeft zijn wortels in de Hebreeuwse woorden "yo" en "hanan" wat betekent "God is genadig" of "God geeft genade". In het Grieks kan deze voornaam ook "huilen" betekenen. Beroemdheden: Iana Salenko is een ballerina van Oekraïense afkomst.
Lees Verder
Eerste

Naam Hyacinthe - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: De naam Hyacinthe komt van het Griekse "hyacinthos" wat zich vertaalt als "hyacinth". Beroemdheden: musicoloog en socioloog, Hyacinthe Ravet is docent aan de Universiteit van Sorbonne in Parijs. Ze is ook de auteur van het boek "Musiciennes: onderzoek naar vrouwen en muziek".
Lees Verder
Eerste

Naam Hyaco - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Grieken Betekenis van de voornaam: Afgeleid van Jacinthe of Hyacinthe. Van de Griekse hyacinthos, hyacint. In de Middeleeuwen was hyacint slechts een kostbare steen en het is pas vanaf de zestiende eeuw dat dit woord de bloem heeft aangeduid die vóór "hyacint" werd genoemd. Hyacinthe, die onvrijwillig door zijn vriend Apollo is gedood, is veranderd in een bloem.
Lees Verder
Eerste

Naam Ian - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de naam: Hebreeuws Betekenis van de naam: De naam Ian is de Engelse vorm van John. Het komt uit het Hebreeuwse Yohanan en betekent "God is genadig". Beroemdheden: Ian McKellen, Britse acteur ("X-men", "The Lord of the Rings" en "The Hobbit"), Ian Holm, Britse acteur, Ian Joseph Somerhalder, Amerikaans model en acteur ("Lost: The Missing", " Vampire Diaries ').
Lees Verder
Eerste

Name Himed - Betekenis van duimen

Oorsprong van de naam: Afrikanen, Arabieren Betekenis van de naam: "Imad" of "Himed" is een mannelijke voornaam uit de moslimcultuur en te vinden in de koran. De betekenis van deze naam is "pijler", "pijler van religie". Beroemdheden: er is nog geen beroemde Himed.
Lees Verder
Eerste

Naam Ibrahima - Betekenis en herkomst

Oorsprong van de voornaam: Arabisch Betekenis van de voornaam: De naam Ibrahima is een afgeleide van Ibrahim, de Arabische vorm van Abraham. Het kan "vader van naties", "hij hield van vader" of "vader houdt van" betekenen. Beroemdheden: Ibrahima Traouré is een Guinese voetballer. Ibrahima Conte is een voetballer van Guinese afkomst.
Lees Verder
Eerste

Naam Idaä - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Rechtbanken, Germaans, Originelen, Zeldzaam Betekenis van de voornaam: Afgeleid van Ida, van germain idis, de vrouw. St. Ida, nobele dame van het hof van Karel de Grote in de negende eeuw, wijdde haar leven aan de armen door de bevelen in te voeren. Zijn verjaardag: 13 april. Zoeken naar een voornaam A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Topnamen Voornaam Namen Verouderde namen in de wereld Andere namen op onderwerpen> Te ontdekken:
Lees Verder
Eerste

Naam Ichirô - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Japans Betekenis van de voornaam: Van "ichi", voornaam en "rô", zoon, deze voornaam betekent eerste zoon. Veel Japanse mannelijke namen eindigen op "rô" om de plaats in de broers en zussen aan te geven: Ichirô, de eerste zoon, Jiro, de tweede, Saburo, de derde, Shirô, de vierde, enz.
Lees Verder
Eerste

Naam Huberte - Betekenis van herkomst

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: Huberte is afgeleid van de naam Hubert en komt van de Germaanse termen "knuffel" en "berht" die respectievelijk "intelligent" en "briljant" betekenen. Beroemdheden: Huberte Vecray was een operazanger van Belgische origine. Huberte Vries Dorp is de Nederlandse vertaler voor de serie Warrior Cats.
Lees Verder
Eerste

Naam Idora - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Grieks Betekenis van de voornaam: De naam Idora is een vrouwelijke variant van Isidore. Het wordt gevormd door het woord "Esi" dat de Griekse versie van de naam Isis is en door het woord "doron" wat "geschenk" betekent. Etymologisch betekent de naam Idora "geschenk van Isis". Beroemdheden: Idora Hegel is een Kroatische kunstschaatser.
Lees Verder
Eerste

Naam Ichem - Betekenis en oorsprong

Oorsprong van de voornaam: Arabes Betekenis van de voornaam: De naam Ichem is een afgeleide van Hichem, Hichâm of Hishâm. In de Arabische cultuur is het een symbool van vrijgevigheid. Etymologisch betekent het "iemand die gul is". Beroemdheden: Hicham Abbas is een zanger van Egyptische afkomst. Hichem Yacoubi is een Tunesische acteur.
Lees Verder
Eerste

Hilda Betekenis - Geboorte Records

Oorsprong van de voornaam: Germaans Betekenis van de voornaam: De vrouwelijke naam van Duitse oorsprong "Hilda" wordt gewoonlijk vertaald als "strijd" of "de overwinnaar". In de Noordse mythologie is "Hilda" een variant van "Hildegard", de naam van een van de valkyries die gevallen krijgers begeleiden naar de poorten van Valhalla.
Lees Verder